Dagome Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 (edited) Kurs sensoryczny w Warszawie oprócz wiedzy dał możliwość wymiany piw Z oceną u mnie dalej słabo, ale spróbuję. Na pierwszy ogień idzie dunkel weizen. Piana - biała, gęsta, trwała, apetyczna, jak dla mnie chyba modelowa. Wysycenie - raczej średnie, ale wydaje się odpowiednie. Barwa - miedź, nieprzyzwoicie klarowne, Zapach - dominuje banan, w tle goździki, chyba lekki karmel?, alkohol, lekka przyprawowość i coś jeszcze, czego nazwać już nie potrafię :rolleyes: Smak - estrowe, zdecydowanie wytrawne z nutą alkoholową, która wzrasta w finiszu, czuć lekką tostowość i (tu się zdziwiłem) całkiem wyraźną nutę paloną, łączącą się w finiszu z alkoholem i pozostawiającą na języku ostry, pieprzny posmak. Tekstura średnio lekka. Ogólnie wrażenie - Po pierwszych łykach stwierdziłem - super, potem jakby zaczęło trochę tracić. Mimo wszytko dobre, smaczne piwo. Śmiało możesz puszczać w "obieg" W mojej karierze uważyłem tylko jednego dunkela (warka nr 4) i przy Twoim był ścierwem. Jak na mój gust chyba za mocno odfermentowane. I ta nuta palona jest nieodpowiednia. Zmniejsz Carafę. Po degustacji zachciało mi się uwarzyć weizena Dziękuję bardzo za piwko! Edited October 29, 2009 by Dagome Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now