sebap Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Mam pytanko, zrobiłem stouta 19 blg , od 10 dni jest na burzliwej blg spadło do 7,5 ale dalej bulka jeszcze, czy przelewać na cichą, czy jeszcze zostawić? Co sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mołot Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Bulkator sprawdzałeś?http://www.piwo.org/topic/13252-rurka-w-fermentorze-bulkanie-bulka-co-zrobic/# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 czekaj, 10 dni to nie jest długo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kospi Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 trochę cierpliwości, :)19BLG no to mają drożdżaki co jeść . Tylko czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Nie przelewać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Bulkanie nie jest wyznacznikiem końca fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FARMER Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 To ja też mam podobne pytanko. Mam IIPA -18 blg tydzien na burzliwej i od dwóch dni stanało na 5 blg i nie rusza sie , moge juz zlac na cicha czy lepiej jeszcze poczekac z 3-4 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinhead Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 (edytowane) Poczekaj. Ja takie piwa fermentuje 2-3 tygodnie burzliwej + cicha. Edytowane 22 Marca 2015 przez Pinhead Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Kos Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 (edytowane) Moim zdaniem rozwiązanie jest proste, jak nie jesteś pewien nie przelewaj, ew szkody z przedłużonej fermentacji to drobiazg w porównaniu do efektów przerwanej fermentacji . Edytowane 22 Marca 2015 przez Tom Kos Sławek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się