Skocz do zawartości

[Piwo i Cydr] Recenzja: Cidre bouché de Bretagne Brut, Carrefour


Pierre Celis

Rekomendowane odpowiedzi

Drugi francuz z Bretanii, z równie brzydką etykietą co poprzedni. Tym razem wersja: Brut, czyli bardziej brutalna. Nie będzie tu słodko! Historia cydrownictwa we Francji jest długa i sięga Galów i Rzymian. Niektórzy badacze dowodzą, że owoce niegdyś uprawiano głównie w celach konsumpcji nie bezpośredniej, ale w postaci sfermentowanych płynów. Przypadek francuskiego jabłeczniku zdaje się […]b.gif?host=piwoicydr.wordpress.com&blog=

 

Wyświetl pełny artykuł

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.