Morten Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie! Nazywam się Marcin i pochodzę z okolic Raciborza. Piwowarstwem zainteresowałem się na początku tego roku, także narazie straszny ze mnie świeżak. Swoje pierwsze piwko uwarzyłem 17marca Dzisiaj mierzyłem BLG i nie zmieniło się od tygodnia, tak więc jutro postaram się zabutelkować mojego stouta:) Stout został uwarzony na zestawie surowców ześrutowanych z BA. Następna warka już w planach, a ma nią być Pale Ale(zestaw BA), a do tego kupiłem 100g citry Więc wyjdzie chyba takie pseudo-apa Aktualnie szukam pracy ;; więc mam sporo czasu na czytanie forum i zadawanie głupich pytań. Już kiedyś tutaj pisałem z innego konta, ale e-mail przepadł więc założyłem nowe. Warzę w starym emaliowanym garze 40l. A i korzystam z starego piecyka na węgiel, bo gazu się boję pomimo ukończenia studiów związanych z gazownictwem Interesuje się fotografią, zdrową żywnością, pszczelarstwem, naukami technicznymi i przyrodniczymi (tj. lubię czytać czasopisma i książki popularnonaukowe ), oglądać dobre seriale/filmy oraz słuchać muzyki. Uwielbiam herbatę i chyba mam manię na tym punkcie,a i nie piję kawy (preferuję yerba-mate). Pozdrawiam wszystkich piwowarów Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez Morten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi_1 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Cześć Marcin, Udanych warek życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alechanted Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Jaka yerba aktualnie w obiegu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 17 marca to ważna data. Oby ten dzień przyniósł Ci szczęście w warzeniu piwa. Poczytaj trochę o tym chmielu. Citra ma to do siebie, że nie trzeba jej dużo używać. Moja APA miała 30 g Citry na zimno (plus trochę innych chmieli) i czuć ją bardzo intensywnie. Single Hop na tym chmielu też dobrze wychodzi. Poczytaj, przeanalizuj, działaj i pij w miarę świeże piwo po nagazowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morten Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Jaka yerba aktualnie w obiegu? Hej! Colon Seleccion Especial, całkiem dobra 17 marca to ważna data. Oby ten dzień przyniósł Ci szczęście w warzeniu piwa. Poczytaj trochę o tym chmielu. Citra ma to do siebie, że nie trzeba jej dużo używać. Moja APA miała 30 g Citry na zimno (plus trochę innych chmieli) i czuć ją bardzo intensywnie. Single Hop na tym chmielu też dobrze wychodzi. Poczytaj, przeanalizuj, działaj i pij w miarę świeże piwo po nagazowaniu. Hej. Tja, sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie. W zestawie pod tego Pale Ale, jest 30g East Kent Goldings oraz 30g Fuggles także kombinuje wrzucić 50g na 0' i 50g na zimną. Ale nie spieszę się z warzeniem drugiej warki, narazie muszę poprawić kilka rzeczy przy chłodnicy oraz wykombinować gdzie przerzucić butelki z refermentującym stoutem (narazie stoją w garze warzelnym, w razie wybuchu:P). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Witam sąsiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 I ja witam sąsiada zza miedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się