Piwny Kraft Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Zapraszam na otwarcie nowego sklepu dla piwowarów domowych w Warszawie. Sklep mieści się przy. ul. Stalowej 15. Dosłownie 5 minut piechotą od stacji metra Dworzec Wileński. Sklep stacjonarny czynny już od jutra, czyli 16.04.2015 od godz 10.00. Sklep interentowy: http://www.piwnykraft.pl/ Strona na FB: https://www.facebook.com/piwnykraftwarszawa W ofercie: słody Wayermann i Strzegom; chmiele z USA: Cascade, Simcoe oraz Citra. Z Wielkiej Brytanii: Fuggles i East Kent Goldings. Plus przekrój chmieli z polskich upraw: Marynka, Lubelski, Sybilla, Magnum, Hallertauer Tradition, Perle. Wszystko zbiór 2014; dla początkujących i trochę bardziej zaawansowanych brewkity Gozdawy, m.in.: Pale Ale, Special Bitter, Pszeniczne. Altbier, Imperial IPA, English IPA, American Gold Ale, American West Coast, itd; standardowo oczywiście: ekstrakty słodowe (w proszku i w syropie), glukoza, laktoza, dodatki, akcesoria, chemia (pirosiarczyn sodu oraz wodorotlenek sodu) oraz wiele innych. drożdże takich firm jak: Fermentis, Lallemand, oraz Gozdawa. godz. otwarcia: pon.-śro. 10-18czw.-pią. 12-20sob. 10-14 Zapraszam. Edytowane 23 Maja 2015 przez Piwny Kraft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Chmiel leży w zamrażarce? A drożdże w lodówce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Tak chmiel zamrażarka, drożdże lodówka nezrok, Jaszyn, nie ten koziol i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 No to pewnie wpadnę jak będę wracał z fabryki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Napisano dziś, 14:47 Sklep stacjonarny czynny już od jutra, czyli 15.04.2015 Coś przespałem ? aaa ,z tego czepialstwa zapomniałem,jest słód Grodziski i czy śrutujecie ? dobra,dalej się czepiam czemu jako tło macie cmentarz ???? jakoś mało piwnie przynajmniej mi się to kojarz piwo = miłe skojarzenia cmentarz = nie miłe skojarzenia Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Kazda uwaga sie przyda, z tym tlem to byly chyba ruiny jak dobrze pamietam. Zawsze mozna to uznac za przenosnie. Cmentarz czy ruiny porownac do koncernowego lagera. A powaznie wracajac do tematu, za jakas godzine dam znac czy jest grodziski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Tak jest pszeniczny "Grodziski" wędzony dębem Weyermann - 8,5 zł/kg. Oczywiście śrutowanie na miejscu - od ręki, chyba, że napęd padnie, ale jak na razie jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 ok,dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsyn Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 No w końcu jakiś sklep stacjonarny w stolicy! Dawno na to czekałem. Tak był tylko piwodziej. Napewno wstąpie kiedyś. Mam nadzieję, że ceny będą standardowe, wtedy będzie lepiej niż idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Jeśli nie chcecie czekać na śrutowanie słodu, zapraszam do napisania maila: co i ile zamawiacie. Towar będzie czekał już przygotowany. Piszcie na: sklep@piwnykraft.pl Cennik: http://przeklej.org/file/fr6DAq/PIWNY.KRAFT.CENNIK.pdf Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez Piwny Kraft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) No w końcu jakiś sklep stacjonarny w stolicy! Dawno na to czekałem. Tak był tylko piwodziej. Napewno wstąpie kiedyś. Mam nadzieję, że ceny będą standardowe, wtedy będzie lepiej niż idealnie nie tylko piwodziej ,piwowar ,centrum domowych alkoholi i coś tam jeszcze by się znalazło fakt że nie są to jakieś wybitne sklepy ,bardzie je traktowałem jako ratunek w razie co ceny przewidujecie jakieś programy lojalnościowe ? Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsyn Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Ceny bardzo na plus , jak na początek oferta bardzo dobra, miejmy nadzieję, że się rozwiniecie razem z ofertą. To chyba zmieniam dostawcę ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Co do rozwoju oferty jak najbardziej. Będą klienci, to i z czasem będzie więcej towaru. Co do cen myślę, że jak na Warszawę nie jest najgorzej. Szczególnie, że jak ktoś jest z okolic to wiadomo nie musi płacić za przesyłkę. Niebawem będzie strona, więc łatwiej będzie można się zorientować co jest, a czego nie ma. Jak macie jakieś propozycje, coś w stylu przechowywania i nieodpłatnej wymiany gęstwy albo wymiana piw domowych między piwowarami, da się to zorganizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Tak chmiel zamrażarka, drożdże lodówka Spojrzałem na cennik, spojrzałem na post powyżej i dochodzę do wniosku, że czas na zakupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nie ten koziol Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Sklep zdecydowanie nastawiony na PIWO. Właśnie odwiedziłem. Właściciel pomocny cierpliwy no i co najważniejsze piwowar Trzymam kciuki, przy takich cenach myślę że będzie ruch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 W poniedziałek czyli 20.04.15 sklep czynny wyjątkowo w godzinach 11-19. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Od dziś (30.04) do soboty (02.05) fermentory transparentne (33 litry) ze skalą w cenie 20 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) skala jest na naklejce czy malowana? Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez cml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 skala jest na naklejce czy na malowana? Skala na naklejce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmielewski Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 (edytowane) Niechybnie nawiedzę niebawem. Tylko kraft.... jakoś tak nie po naszemu . Nie można to było na przykład Słód Chmiel i Drożdże? Albo Ferment Piwny? Czy dajmy na to Piwny Sam? Warz to Sam ewentualnie Uwarzaj ? Jakieś receptury firmowe? Edytowane 1 Maja 2015 przez chmielewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Tylko kraft....jakoś tak nie po naszemu ale tam nie jest Tylko ,jest Piwne ,nazwa jak nazwa ,byłem ,wszystko OK można polecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmielewski Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Tylko kraft....jakoś tak nie po naszemu ale tam nie jest Tylko ,jest Piwne ,nazwa jak nazwa ,byłem ,wszystko OK można polecić Piwne Kraft, powiadasz? Widzisz inaczej? Nazwa jak nazwa, jednemu wisi, dla drugiego ważne jest, że zdanie zaczyna się wielką literą, kończy kropką, a przecinki stawia po wyrazie, a nie po spacji. andy1856 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xotern Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Moim zdaniem nazwa dobra - dość szczegółowo wskazuje na tematykę. Więc nie wiem w czym problem. Postarałbym się jedynie o reklamę, np. bitwy piwne czy coś takiego. Ważniejsze jest to, że sklep jest warty polecenia.Byłem, kupiłem, polecam, Myślę że w 80-90% zakupów przerzucę się na miejscowy sklep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmielewski Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 (edytowane) To nie problem Xotern, tylko moja prywatna opinia. Uważam, że nazwa jest niezbyt udaną stylistycznie ani brzmieniowo zbitką. Piwna siła? To szczegółowo wskazuje na tematykę? No nie wiem... Niemniej nie neguję konkurencyjności oferty sklepu, sam na pewno zakupię na Stalowej co nieco. A właścicielowi życzę szybkiego rozkręcenia się działalności, które w obliczu coraz bardziej niepijalnych wielkobrowarnianych wyrobów piwopodobnych wróżę. Edytowane 2 Maja 2015 przez chmielewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 że zdanie zaczyna się wielką literą A właścicielowi życzę chodziłem do szkoły dawno, uczyli jeszcze języka rosyjskiego,uczniem byłem kiepski i leniwym,tak mi zostało do dzisiaj ,piszę jak mi wygodnie,nikogo też się nie czepiam mimo że widzę innych błędy bo to nie jest forum na ten temat ale pamiętam jak byliśmy opierdzielani że zdania nie zaczyna się od A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi