coder Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Pierwsze miejsce cieszy nie mniej ale zaskakuje z pewnością dużo bardziej , choćby z tego powodu że była to moja 5 warka z zacieraniem i jednocześnie pierwszy w życiu hefe-weizen... WOW! :o Tym bardziej gratuluję, to chyba rekord. Niech to będzie natchnieniem i zachętą dla wszystkich poczatkujących piwowarów. Zamieść proszę recepturę swojej pszeniczki, z mozliwie dokładnym opisem fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Anteks: nie wiesz czy dostaniemy metryczki z oceny piw? z tego co mi wiadomo to nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Pierwsze miejsce cieszy nie mniej ale zaskakuje z pewnością dużo bardziej ' date=' choćby z tego powodu że była to moja 5 warka z zacieraniem i jednocześnie pierwszy w życiu hefe-weizen...[/quote']WOW! :o Tym bardziej gratuluję, to chyba rekord. Niech to będzie natchnieniem i zachętą dla wszystkich poczatkujących piwowarów. Zamieść proszę recepturę swojej pszeniczki, z mozliwie dokładnym opisem fermentacji. Pioturek zrobił też drugiego w życiu Weizena - Weizenbocka który na środowej degustacji smakował mi najbardziej z wszystkich 13 piw, zapach i smak suszonych śliwek, także Piotrek zakładaj wątek w Zapiskach Piwowarów i opisz wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Ja również gratuluje pozostałym laureatom a sam się cieszę z trzeciego miejsca. Nie spodziewałem się, że moje piwo zostanie tak wysoko ocenione, bo ja je oceniałem średnio i pewnie gdyby nie kolega, który ze względu na fakt, że pracuje w Poznaniu mógł dostarczyć moje piwo osobiście, to nie wiem, czy bym je wysłał Ze swojej strony dziękuję za gratulację i za wyróżnienie, dzięki któremu szybciej niż myślałem skorzystam z kursu sensorycznego Zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi