Pierre Celis Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Potencjał warszawskiego rynku lokali z dobrym piwem najlepiej pokazuje przykład tych, którzy otworzyli swoje filie. Pamiętam dysputy z ludźmi, którzy obstawiali które z nowo otwartych w 2013 roku miejsc padnie jako pierwsze. Nie dość, że nie padły, to jeszcze się rozmnażają. Czeska Piviarnia zasługuje pod tym względem na wyjątkową uwagę, ponieważ jako pierwsza podjęła ekspansję na prawą stronę Warszawy. W tamtym rejonie istniał właściwie tylko PDSL, a to też tylko do marca 2015. Tarchomin wydawał się być totalną pustynią, choć pamiętam że drzewiej było się tam ze dwa razy w miejscu z laną Łomżą. Od połowy lutego okoliczni mieszkańcy mają możliwość spróbowania w wersji lanej 5 piw czeskich i jednego rotacyjnego reprezentanta polskich rzemieślników. W porównaniu z macierzystą lokalizacją dwie rzeczy są na plus: po pierwsze więcej miejsca (jest nawet spory taras), a po drugie są w końcu czeskie ciepłe dania na czele ze smażonym serem/hermelinem czy gulaszem z knedlikami! Warto więc zajrzeć na łyk i kęs prawdziwego czeskiego klimatu, a ja czekam na kolejne miejsca po prawej stronie Warszawy. Miejsca na lokale z dobrym piwem jest tu ciągle sporo… Czeska Piviarnia Hospoda Tarchomin, Warszawa, Porajów 10 www.czeskapiviarnia.com Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się