szymin72 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Postanowiłem trochę poeksperymentować. Nastawiłem brzeczkę z ekstraktu pszenicznego Wes-a z dodatkiem miodu oraz kakao. Chmielone lubelskim, zadano drożdze S-33. Jestem ciekawy co z tego wyjdzie? Czy ktoś próbował już coś podobnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Wydaje mi się że kakao jest tłuste więc mogą być problemy z pianą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymin72 Opublikowano 11 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Nie dodałem dużych ilości: ok. 30g. na 12l. warki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Nie dodałem dużych ilości: ok. 30g. na 12l. warki. Opisz efekty. Teoretycznie piwo powinno mieć bardzo słabą, lub wcale, pianę. Piwo jasne z kakao jakoś nie wydaje mi się dobrym połączeniem, raczej z ciemnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Nie dodałem dużych ilości: ok. 30g. na 12l. warki. Nieraz tłusty kufel potrafi zniszczyć pianę. Nie powinno się np. pić mleka z kufla. Nawet mycie później nie pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymin72 Opublikowano 11 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Obecnie dwie godz. od zadania drożdzy i bulko na całego, czas pokaże.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maidenowiec Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Jak lubisz eksperymentować, możesz spróbować zrobić piwo z kawą zbożową. Piłem takiego portera i był wyśmienity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymin72 Opublikowano 11 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Początkowo myślałem o dodaniu kawy, jednak wybrałem kakao... Może następnym razem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Początkowo myślałem o dodaniu kawy, jednak wybrałem kakao... Może następnym razem! Już jednemu koledze to pisałem. Daj sobie sposób z dodatkami. Bogate i ciekawe aromaty uzyskasz stosując odpowiednie słody, chmiele i drożdże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się