Skocz do zawartości

Cydr Gozdawy - gorzkawy?


Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. 

Tydzień temu(25 kwietnia) nastawiłem cydr firmy Gozdawa. Razem z puchą, kilogramem cukru wyszło ok. 19-20L. W porównaniu z winem ryżowym fermentacja przebiegała leniwie. Dziś już powoli ustaje. Coraz wolniej bąbelkuje, więc postanowiłem sprawdzić smak chyba już ostateczny i niestety wyszło chyba trochę gorzkie. Nie jest to duża gorycz, jednak jest wyczuwalna. Wcześniej próbowałem i na początku był słodki, później taki szampano podobny, a teraz gorzkawy. Wcześniej robiłem cydr kartonikowy z soku i nie wyszło gorzkawe, tylko jego smak przypominał tanie ruskie wyroby szampano podobne, wiec chyba wyszło ok, a teraz kiszka. Może robił ktoś taki cydr i może podzielić się wrażeniami? Może to ja mam jakiś słaby smak ;)

BLG teraz wynosi ~ 1, a na początku niestety nie mierzyłem :/

 

Pozdrawiam.

Mateusz

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.