markus383 Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Witajcie. Tydzień temu(25 kwietnia) nastawiłem cydr firmy Gozdawa. Razem z puchą, kilogramem cukru wyszło ok. 19-20L. W porównaniu z winem ryżowym fermentacja przebiegała leniwie. Dziś już powoli ustaje. Coraz wolniej bąbelkuje, więc postanowiłem sprawdzić smak chyba już ostateczny i niestety wyszło chyba trochę gorzkie. Nie jest to duża gorycz, jednak jest wyczuwalna. Wcześniej próbowałem i na początku był słodki, później taki szampano podobny, a teraz gorzkawy. Wcześniej robiłem cydr kartonikowy z soku i nie wyszło gorzkawe, tylko jego smak przypominał tanie ruskie wyroby szampano podobne, wiec chyba wyszło ok, a teraz kiszka. Może robił ktoś taki cydr i może podzielić się wrażeniami? Może to ja mam jakiś słaby smak BLG teraz wynosi ~ 1, a na początku niestety nie mierzyłem Pozdrawiam. Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się