Wiktor Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 witam kiedyś pisałem ze mam miejsce na piwa dolnej fermentacji piwnica a raczej zbiornik w młynie i tak gdy temperatura na zewnątrz jest 25stopni w mojej piwniczce jest 12stopni właśnie ruszyła fermentacja dortmundera teraz jest 10stopni Pozdrawiam Ja także mam piwniczkę w której przez ostatni miesiąc jest stala tem. 12' date='3°C . Gorzej jest jak ktoś mieszka w bloku. Moim zdaniem rozwiązaniem dość dobrym była by konstrukcja skrzyni ze styropianu i wyposażenie ją w zbiornik wodny i zastosowanie pompki akwarystycznej która by pompowała rurką wodę do małej spirali w zwykłej lodówce i oczywiście by wracała zimna z powrotem.[/quote'] dużo lepszym rozwiązaniem by byłą skrzynia dobrze zaizolowana i ogniwo poltiera. Ja myślę o czymś takim, gdy dojrzeję do zwiększenia wybicia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 no nie wiem czy coś może być lepsze od dobrej piwniczki szczęśliwi co taką mają zero kombinowania tylko wstawiasz wiaderko i już samo się robi na zdrowie:beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się