hudy Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Chciałbym zapytać o wasze zdanie na temat receptury irish red ale lekko zmodyfikowanej przeze mnie. Receptura na 30l. Dopiero zaczynam swoją przygodę z piwowarstwem więc prosiłbym o wyrozumiałość. pilzneński lub pale ale 5kg monachijski 0,7kg carared 0,5kg biscuit 0,25kg caramunich 0,05kg palony 0,025kg carafa 0.025kg chmiele marynka fuggles Jeżeli chodzi o drożdże to myślałem o safale s-04 Dało by się to przełknąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Wyrzuć Biscuit i chmiele. W zamian daj EKG. Z palonymi ostrożnie, w IRA lepiej ich mniej mieć niż za dużo. Drożdże w porządku. hudy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy Opublikowano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Pasowałby pacific gem 15g na goryczkę i 15g ekg na smak i aromat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 W tym stylu chmiele są prawie niewyczuwalne. Nie znam tego o którym piszesz, ale zbyt wiele bym nie kombinował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) Ile dodać tego ekg? W beersmith dałem 30g na 60 minut, 20g na 30 i wyszło mi 18 ibu. Edytowane 28 Maja 2015 przez hudy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi