mpolak154 Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie piwa Dortmunder. Chce jutro uwarzyć ok 40l tego piwa przy zasypie 9,8 kg. Podwoiłem recepturę z browamatora tyle ze sam kompletowałem zestaw. W przepisie pisze by zacierać 65 minut i gotować 75 minut. Czy przy zasypie 9,8kg mam zacierać 130 minut i gotować 150 minut ?? Pierwszy raz będę warzyć 40l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r1u52 Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Nie, czasów nie podwajasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpolak154 Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Jedno jajko na twardo gotuje sie 10 minut, ile gotuje sie 10 jaj na twardo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpolak154 Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Jedno jajko na twardo gotuje sie 10 minut, ile gotuje sie 10 jaj na twardo? Ironiczne komentarze proponuje pozostawić dla siebie Na tym forum się pomaga nie docina pozdrawiam. Temat zamknięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 (edytowane) Na tym forum się pomaga nie docina pozdrawiam. Temat zamknięty OK. rozumiem, ale "wuntki" " Na tym forum zamyka ino admin Edytowane 28 Maja 2015 przez Dr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Jedno jajko na twardo gotuje sie 10 minut, ile gotuje sie 10 jaj na twardo? Ironiczne komentarze proponuje pozostawić dla siebie Na tym forum się pomaga nie docina pozdrawiam. Temat zamknięty Trochę pokory. To nie żaden ironiczny komentarz, tylko pomocne porównanie, które pozwoli Ci *zrozumieć* zasadę przekalowywania receptur, żebyś następnym razem nie musiał pytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się