Skocz do zawartości

Dortmunder


Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie piwa Dortmunder. Chce jutro uwarzyć ok 40l tego piwa przy zasypie 9,8 kg. Podwoiłem recepturę z browamatora tyle ze sam kompletowałem zestaw. W przepisie pisze by zacierać 65 minut i gotować 75 minut. Czy przy zasypie 9,8kg mam zacierać 130 minut i gotować 150 minut ?? Pierwszy raz będę warzyć 40l.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Jedno jajko na twardo gotuje sie 10 minut, ile gotuje sie 10 jaj na twardo? ;)

Ironiczne komentarze proponuje pozostawić dla siebie ;) Na tym forum się pomaga nie docina ;) pozdrawiam. Temat zamknięty

 

Trochę pokory. To nie żaden ironiczny komentarz, tylko pomocne porównanie, które pozwoli Ci *zrozumieć* zasadę przekalowywania receptur, żebyś następnym razem nie musiał pytać.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.