Jump to content

Migracja joomla1.5.9 na 3.3 lub na WP

Recommended Posts

Koleżanki i koledzy,

szukam osoby która potrafi zrobić udana migrację strony internetowej na silniku joomla 1.5.9 lub zaktualizować do wersji 3.x

Powiem szczerze jestem zielony w tym temacie, setki przeczytanych stron, poradników niestety są mało skuteczne nie mając podstaw do zabawy z tworzeniem stron internetowych.

Mam wykupioną domenę, ledwo działająca stronę, bałaganem w panelu administracyjnym, i nie wspieranym silnikiem.

Jeśli są osoby dla których to jest pestka to proszę o info i ewentualne koszty.

Z tego co gdzieś doczytałem to z 1.5 idzie zrobić migracje ale najpierw trzeba uaktualnić 1.5.9  do wersji 1.5.29 bodajże. A przyznam się szczerze nie wiem jak to robić i jestem totalnie zielony...

Nie wiem jak podmieniać pliki w katalogu i jak instalować dodatki...

Już od dawna nie siedzę w Joomli więc nie pomogę bezpośrednio.

Sama migracja to dość prosta sprawa bez problemu zrobisz to z jakimś komponentem w dość banalny sposób.

Choćby Ji Migrator powinien zrobić to czego oczekujesz.

Opis krok po kroku -> http://www.jinfinity.com/support/documentation/49-ji-migrator-migrating-from-joomla-1-5-to-joomla-3-0-part-1-2

Jednak problemem będzie twoja templatka. Joomla 3.X.X na pewno nie będzie z nią kompatybilna więc najprościej znaleźć sobie jakąś nową dedykowaną pod Joomle 3 lub sprawdzić czy ta której używasz nie ma nowszej wersji.

W razie czego pamiętaj o backupach ;)