Lusterko87 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Koleżanki i koledzy, szukam osoby która potrafi zrobić udana migrację strony internetowej na silniku joomla 1.5.9 lub zaktualizować do wersji 3.x Powiem szczerze jestem zielony w tym temacie, setki przeczytanych stron, poradników niestety są mało skuteczne nie mając podstaw do zabawy z tworzeniem stron internetowych. Mam wykupioną domenę, ledwo działająca stronę, bałaganem w panelu administracyjnym, i nie wspieranym silnikiem. Jeśli są osoby dla których to jest pestka to proszę o info i ewentualne koszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 link? GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 http://js2033.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 ile w sumie masz stron? (nie wpisów ala blog) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 16 + galeria+ "newsy"+ forum. Z tym że: z głównych kategorii zależy mi "wpisach blogowych" i galerii. Resztę jestem w stanie usunąć bo jest nieaktualna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 próbowałeś jakichś pluginów do wp stąd https://codex.wordpress.org/Importing_Content#Joomla ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Z tego co gdzieś doczytałem to z 1.5 idzie zrobić migracje ale najpierw trzeba uaktualnić 1.5.9 do wersji 1.5.29 bodajże. A przyznam się szczerze nie wiem jak to robić i jestem totalnie zielony... Nie wiem jak podmieniać pliki w katalogu i jak instalować dodatki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawith Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Już od dawna nie siedzę w Joomli więc nie pomogę bezpośrednio. Sama migracja to dość prosta sprawa bez problemu zrobisz to z jakimś komponentem w dość banalny sposób. Choćby Ji Migrator powinien zrobić to czego oczekujesz. Opis krok po kroku -> http://www.jinfinity.com/support/documentation/49-ji-migrator-migrating-from-joomla-1-5-to-joomla-3-0-part-1-2 Jednak problemem będzie twoja templatka. Joomla 3.X.X na pewno nie będzie z nią kompatybilna więc najprościej znaleźć sobie jakąś nową dedykowaną pod Joomle 3 lub sprawdzić czy ta której używasz nie ma nowszej wersji. W razie czego pamiętaj o backupach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi