Skocz do zawartości

Weizen


Arielos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :D

Ostatnio nie mogłem zbytnio warzyć z powodu temperatur w domu, a teraz posiadam już zmodyfikowaną lodówkę więc czas wziąć się do roboty.

Jako że jest lato, uznałem że uwarzę sobie weizena.

 

Zasyp (na 23L):

Pilzneński Strzegom 2 kg

Pszeniczny Jasny 3 kg

Carahell 0,3 kg

 

Chmielenie:

-70 min - 25g Lubelski

-30 min - 15g Lubelski

-5 min - 10g Lubelski

 

Zacieranie jest dla mnie zagadką jako że nie robiłem wcześniej weizena, ale wymyśliłem coś takiego:

44°C - 20min

63°C - 45min

72°C - 20min

78°C - mash out

 

Drożdże WB-06

 

Powiedzcie proszę, czy wszystko jest ok i poprawcie mnie jeśli zrobiłem coś źle :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.