Arielos Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Witam Ostatnio nie mogłem zbytnio warzyć z powodu temperatur w domu, a teraz posiadam już zmodyfikowaną lodówkę więc czas wziąć się do roboty. Jako że jest lato, uznałem że uwarzę sobie weizena. Zasyp (na 23L): Pilzneński Strzegom 2 kg Pszeniczny Jasny 3 kg Carahell 0,3 kg Chmielenie: -70 min - 25g Lubelski -30 min - 15g Lubelski -5 min - 10g Lubelski Zacieranie jest dla mnie zagadką jako że nie robiłem wcześniej weizena, ale wymyśliłem coś takiego: 44°C - 20min 63°C - 45min 72°C - 20min 78°C - mash out Drożdże WB-06 Powiedzcie proszę, czy wszystko jest ok i poprawcie mnie jeśli zrobiłem coś źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujekStaszek Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 W jakie BLG celujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arielos Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 12-13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05paw Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Moim zdaniem chmiel tylko na goryczkę na 60' wystarczy, na aromat tu jest zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Chmielenie: -70 min - 25g Lubelski Tylko to zostaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Ja bym zrobił z 10 min bialkowej ale to nie jest takie ważne, piwo i tak i tak będzie dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arielos Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 (edytowane) Dzięki panowie, zobaczymy co z tego wyjdzie Edytowane 29 Czerwca 2015 przez Arielos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Piwerko powinno no chyba ze trochę pomylisz składniki no to może wyjść nawet grochówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi