keda Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Właśnie zaczyna mi się gotować pszeniczaniak, ale mam nietypowy problem - za duża wydajność w tej chwili ma 13 °Blg, po gotowaniu 80 min i odparowaniu 2-3 l będzie miał jeszcze więcej °Blg i nie wiem czy rozcieńczać po schłodzeniu czy zostawić tak jak jest. Planowane drożdże Brewferm Blanche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamankfc Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Brewferm Blanche zaryzykuje ale ja bym nie Rozcieńczał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Zależy jakie chcesz piwo. Jeśli nie przeszkadza Ci moc, to zostaw. Kiedyś Dori wyszła pszenica 15°Blg i tak już zostawiła. Możesz rozcieńczyć przegotowaną wodą po schłodzeniu, albo nawet w czasie gotowania dolać wody, jeśli masz miejsce w garze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Ja bym też bym nie rozcieńczał .Pierwszą warkę jaką zrobiłem miała mieć 12 °Blg ,a było 15°Blg i wyszło całkiem dobre piwo.Nadmieniam ze to miał być Kölsch 12°Blg . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się