Skocz do zawartości

[Docent] Cieszyński stout – butelka vs beczka


Pierre Celis

Rekomendowane odpowiedzi

Cieszyn23 lipca w warszawskiej Szyszce Chmielu po raz pierwszy na kranie zagościło nowe piwo z Browaru Zamkowego w Cieszynie. Stout uwarzony z dodatkiem chili, wanilii oraz kakao. Wersja butelkowa już jakieś dwa tygodnie jest obecna na rynku, ale wiecie że ja zawsze czyham na wersję beczkową. Przy tej okazji postanowiłem zagrać w moją ulubioną grę czyli ślepy test. Butelka vs beczka. Różnią się?

Na premierze obecny był odpowiedzialny w Cieszynie za marketing Rafał, postanowiłem więc nagrać bezkompromisowe wideo ;) Aha, spróbowaliśmy też kolejną nowość czyli Saisona. I tu ważna uwaga – to piwo zdecydowanie wymaga wymieszania drożdży w butelce!

Zaczynamy od FafikaMax polewaL1730900Stout wersja lanab.gif?host=polskieminibrowary.pl&blog=14

Wyświetl pełny artykuł
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.