opeciarz Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 (edytowane) Z pewnością ktoś warzył, jakie wrażenia? Mam gęstwę po pszniczniakui chciałem ją jakoś wykorzystac do innego piwa, a z kolei klasyczny american wheat na US-05 nie przekonuje mnie do końca, jest dla mnie jakiś taki nijaki. Robić przerwę ferulikową czy też nie robić, chmielić na aromat czy też nie? Z góry dziekuję za porady Edytowane 30 Lipca 2015 przez opeciarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Na drożdżach pszenicznych to będzie raczej American Weizen - zrób ferulikową, daj chmiel na aromat i będziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 http://www.piwo.org/topic/15746-piwo-pszeniczne-w-stylu-amerykanskim-na-drozdzach-weizenowych/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Właśnie wczoraj piłem amerykańską pszenicę na Danstar Munich Wheat - drożdże niby pszeniczne, chociaż nie do końca klasyczne - efekt bardzo dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się