Nachmieldalacz Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Warka #145- Coffee Milk Stout - 17,5blg - data warzenia 17.04.2017 pale ale zero viking- 3kg monachijski ciemny - 2kg Special W Weyermann- 0,4 kg carafa III special -0,4kg pszeniczny czekoladowy Weyermann - 0,2kg 21l zacieranie zacieranie 67c >64c- 70 min 100g palony jęczmień wysładzanie wysładzanie 15l gotowanie: 70 min chmielenie: Magnum 13,5AA% -30g - 60' Laktoza 500g - 15' Drożdze S-04 saszetka w 19c D2-16c D3-18c D4-17c D5 -18>21c D8-19c potem pokojowa Butelkowane 06.05.17 , 83cukru, 52 butelki różnej objętości ok 22,5 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Warka 146 Citra IPA -warzone 22.04.17 13lg, słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 65 min 668c>64c wygrzew do 78 c 17l wysładzanie gotowanie: 70 min chmielenie: Magnum 2016(13,5AA%) - 25 - 60' Citra2016(14,2AA%)-50g-15' Citra 2016(14,2AA%) -50g- 0' Drożdze US-05 w 21c Fermentacja od 17c D2-15 D3-15 D4-16 D5-D7-17 05.05 - 100g citra na zimno butelki 09.05 -95 g cukru - 40 butelek-20l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Warka 147 Equanot IPA -warzone 23.04.17 13,5blg, słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 70min 66c>60c wygrzew do 78 c 17l wysładzanie gotowanie: 70 min chmielenie: Magnum 2016(13,5AA%) - 25 - 60' Equanot2016(16,1AA%)-50g-15' Equanot2016(16,1AA%)-50g- 0' Drożdze US-05 w 21c Fermentacja od 17c D2-16 D3-15 D4-15 D5-d6-6 07.05 - 100g Equanot na zimno butelki 11.05 -96 g cukru - 40 butelek-20l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Warka 148 Kaffir Brown IPA -warzone 07.05.17 13,5blg, słód : pils viking- 5kg ekstrakt barwićy WES- mała puszka zacieranie 17,5l 70min 66c>60c wygrzew do 78 c 17l wysładzanie gotowanie: 70 min chmielenie: Magnum 2016(13,5AA%) - 20g - 60' Falconers Flight -50g-15' Falconers Flight-50g- 0' Liście Kaffir suszone - 5g - 2' Drożdze US-05 gęstwa Fermentacja od 15c do 19c 19.05 - 100g Falconers Flight na zimno butelki 23.05 -100 g cukru + herbatka z 5g Kaffiru- 39 butelek-19,5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Warka 149# Hefeweizen -warzone 13.05.16 -12 blg, słód : pszeniczny (Steinbach) - 3kg (60%) Heidelberg Bestmalz - 2 kg (40%) zacieranie 150min - 42c-36c - sam pszeniczny + 10,5 l wody +7 l + pils 105 min 66 c>58 c wygrzew do 78 c 17l wysładzanie filtracja gotowanie: 70 min chmielenie: Magnum(12,7AA%)21g- 60' Drożdze FM Gwoździe i Banany - gęstwa Drożdze zadane w 23 c chlodzenie D216 D3 -4 - 15,5-16c D5-17 D6-8-18c D9-10-21c potem więcej butelkowane 27.06 - 43 butelek, 145 g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Warka 150 Grodziskie -warzone 14.05.17 słód :wędzony dębem viking - 3kg Magnum (12,7AA%)-60'-25g Drożdze US05 saszetka Butelkowanie 28.05 41 butelki, 150g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 7 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Warka 151# Hefeweizen -warzone 20.05.16 -12 blg, słód : pszeniczny (Steinbach) - 3kg (60%) Heidelberg Bestmalz - 2 kg (40%) zacieranie 75min - 42c-40c - sam pszeniczny + 10,5 l wody +7 l + pils 110 min 67 c>58 c wygrzew do 78 c 17l wysładzanie filtracja gotowanie: 70 min chmielenie: Magnum(12,7AA%)20g- 65' Mauribrew Weiss + Drożdze FM Gwoździe i Banany - gęstwa Drożdze zadane w 23 c chlodzenie D217 D3 -D6-19 potem więcej butelkowane 04.06 - 43 butelek, 150 g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Warka 152 Denali IPA -warzone 21.05.17 13,5blg, słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 105min 66c>56c wygrzew do 78 c 17l wysładzanie gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus 2016(12,5AA%) - 25 - 60' Denali2016(14AA%)-50g-15' Denali2016(14AA%)-50g- 0' Drożdze US-05 saszetka w 23c Fermentacja od 17,5c D2-16 D3-17 D4-18 d5-17 d6-19 04.06 - 100g Denali na zimno butelki 08.06 -95 g cukru - 40 butelek-20l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Warka 153 Amarillo IPA -warzone 27.05.17 13,5blg, słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 105min 67c>58c wygrzew do 78 c 17l wysładzanie gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus 2016(12,5AA%) - 25 - 60' Amarillo2016(8,8AA%)-50g-15' Amarillo2016(8,8AA%)-50g- 0' Drożdze US-05 saszetka w 19c Fermentacja od 15,5c D2-15,5 D3-18 D4-19 d5-18 d6-18 12.06 - 100g Amarillo na zimno butelki 16.06 -96 g cukru - 40 butelek-20l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 27 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Warka #154- FES - 19,5blg - data warzenia 03/06.2017 pale ale zero viking- 5kg monachijski ciemny - 1kg wędzony bukiem BM 1 kg carahell - 0,5kg carafa I special -0,5kg carafa II special -0,5kg 21l zacieranie zacieranie 66c >64c- 70 min wysładzanie 18l gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus 13,5AA% -50g - 60' Drożdze S-05 gęstwa 12 łyżek D2-17c D3-16c D4-18c D5 -18c potem pokojowa n 8 DNI dodane płatki po bourbonie Butelkowane 25.06.17 , 85cukru, 64 butelki różnej objętości ok 0,33 l Edytowane 27 Czerwca 2017 przez Nachmieldalacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 1 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Warka 155 Grodziskie -warzone 18.06.17 słód :wędzony dębem viking - 3kg Marynka (8,8AA%)-60'-35g Drożdze US05 saszetka Butelkowanie 01.07 44 butelki, 150g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 2 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Warka 156 IPA -warzone 17.06.17 słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 46min 65,5c>62c 15 min 72 c wygrzew do 78 c 17l wysładzanie gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus 2016(12,5AA%) - 25 - 60' Citra2016(13,5AA%)-25g-15' Mosaic 2016 (12,5AA%)-15' Citra2016(13,5AA%)-25g-0' Mosaic 2016 (12,5AA%)-0' Drożdze US-05 9 łyżek 0 dniowej gęstwy w 23,5 c D2-16 D3-18 D4-22 d5-21 28.06 - po 50g Mosaic i Citra na zimno butelki 02.07 -100 g cukru - 41 butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Warka 157 American Saison -warzone 24.06.17 słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 90min 66c>61c wygrzew do 78 c 17l wysładzanie gotowanie: 70 min chmielenie: Marynka 2016(8,8AA%) -38g - 60' Drożdze Danstar Belle Saison saszetka w 23c Fermentacja od 19c D2-19 D3-19 D4-24 05.07- 100g Citra butelkowanie 09.07 105 g cukru - 40 butelek-20l odfermentowanie do 0 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Warka 158 IPA -warzone 02.07.17 słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 60min 67c>64c wygrzew do 78 c 17l wysładzanie gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus 2016(12,5AA%) - 25 - 60' Cascade2016(7,1AA%)-25g-15' Simcoe 2016 (13,1AA%)-25g-15' Cascade2016(7,1AA%)-25g-15' Simcoe 2016 (13,1AA%)-25g-15' Drożdze US-05 gęstwa w 23,5 c D2-16-18,5 D3-18,5-19 D4-19 d5-19-22 16.07 - po 50g Cascade i Simcoe na zimno butelki 16.07 -103 g cukru - 39 butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Warka #159- Smoked FES - 18 blg - data warzenia 01.07.2017 wedzony bukiem Steinbach- 5kg monachijski ciemny Viking- 1kg carahell - 0,25kg carafa I special -0,5kg carafa II special -0,5kg 22l zacieranie zacieranie 66c >63c- 60 min wysładzanie 15,5l gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus 12,5AA% -20g - 60' Marynka -30g - 60' Drożdze US-05 gęstwa w 23c D2-17.5c D3-17-19 D4-18,5 D5 -18-19 D6-21 potem pokojowa Butelkowane 19.07.17 , 83cukru, 22l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Warka 160 Grodziskie -warzone 16.07.17 słód :wędzony dębem viking - 3kg Magnum (12,7AA%)-60'-50g Drożdze US05 gęstwa 8 łyzek Butelkowanie 10.08 41 butelki, 154g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Warka #161- FES - 18 blg - data warzenia 15.07.2017 pale ale Viking- 5kg monachijski ciemny Viking- 2kg caramel pils Bestmalz - 0,25kg carafa I special -0,4kg carafa II special -0,4kg pszeniczny czekoladowy -0,2kg 22l zacieranie zacieranie 66c >64c- 60 min wysładzanie 17l gotowanie: 70 min chmielenie: Magnum12,7AA% -50g - 60' Drożdze US-05 gęstwa w 12 łyzek 23c D2-16c D3-17,5-19 D4-21-22c D5 -22 potem pokojowa Butelkowane 11.08.17 , 81cukru, 21,66l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Warka 162 American Saison -warzone 08.07.17 12blg słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 90min 66c>60c wygrzew do 78 c 17l wysładzanie gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus2016(12,5AA%) -30g - 60' Drożdze Danstar Belle Saison 10 łyżek 3 dniowej gęstwy w 23c Fermentacja od 19c D2-18 D3-19 później pokojowa 07.08- 100g Cascade butelkowanie 12.08 126 g cukru - 40 butelek-20l odfermentowanie do 0 blg Robercik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Warka 163 IPA -warzone 12.08.17 słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 90min 66c>58c wygrzew do 78 c 17,5l wysladzanie gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60' Citra (14,2AA%)25g-15' Mosaic 11,8AA%-25g-15' Citra (14,2AA%)25g-0 Mosaic 11,8AA%-25g-0' Drożdze US-05 saszetka 25,5c D2-15 D3-18-19 D4-21 d5-22 d6-21 d7-22 23.08-po 50g Citra i Mosaic na zimno butelki 27.08 100cukru - 40butelek Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez Nachmieldalacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Warka 164 IPA -warzone 13.08.17 słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 120min 66c>58c wygrzew do 78 c 17,5l wysladzanie gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60' Centennial (9,7AA%)25g-15' Cascade 6,8 AA%-25g-15' Centennial (9,7AA%)25g-0 Cascade 6,8 AA%-25g-0' Drożdze US-05 saszetka25,5c D2-19 D3-19 D4-23 d5-23 d6-22 23.08-po 50g Cascade i Centennial na zimno butelki 28.08 100cukru - 39butelek Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez Nachmieldalacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 6 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Warka 165 IPA -warzone 19.08.17 słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 63min 66c>63c wygrzew do 78 c 17,5l wysladzanie gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60' Galaxy 2017 15,8aa% 50g-15' Galaxy 2017 15,8aa% 50g--0' Drożdze US-05 saszetka D2-15 D3-16 D4-18 d5-18 d6-18 d7-19 02.09- 100g Galaxy na zimno butelki 06.09 100cukru - 38butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 24 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Warka 166 IPA -warzone 02.09.17 słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 63min 66c>63c wygrzew do 78 c 17,5l wysladzanie gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60' Cashmire 50g-15' Cashmire 50g--0' Drożdze US-05 gęstwa 9 łyżek D2-17,5 20.09- 100g Cashmire na zimno butelki 20.09 100cukru - 41butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 8 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Warka 167 IPA -warzone 23.09.17 słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 120min 66c>58c wygrzew do 78 c 17,5l wysladzanie gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60' Idaho (12,3AA%) 50g-15' Idaho 50g--0' Drożdze US-05 saszetka D2-16 D3-D4-16,5 D5-D60-18,5 D7-19 08.10- 100g Idaho na zimno butelki 08.10 100cukru - 40butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 11 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Warka 168 IPA -warzone 24.09.17 słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 180min 68c>58c wygrzew do 78 c 17,5l wysladzanie gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60' Cascade PL(5,5AA%) 50g-15' Drożdze US-05 saszetka D2-17 D3-15 D4-D5 16-17 D6-18 D7-18 07.10- 100g Cascade PL na zimno butelki 11.10 100cukru - 40butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 18 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Warka 169 IPA -warzone 30.09.17 słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 70min 67c>59c wygrzew do 78 c 17,5l wysladzanie gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60' Citra(14,2AA%) 50g-15' Citra(14,2AA%) 50g-0' Drożdze US-05 gęstwa D2-15 D3-15-16,5 D4-D6-17 D7-18 D8-19 11.10- 100g Citra na zimno 100g cukru, 40x0,5 l butelkowane 15.10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się