demonik83 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Co myślicie o tej recepturze? pierwsza warka.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Co Będziesz gipsował ? 5kg Co do receptury to całkiem poprawna i będzie z tego piwo . Słabą wydajność sobie ustawiłeś , jak co to skorygujesz wodą . Jak na APA to zbyt duża goryczka ale pod AIPA podchodzi. Jak chcesz zacierać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Jakieś chmielenie ma zimno ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonik83 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Jakieś chmielenie ma zimno ? Hmm chyba wydaje mi sie ,że w tej recepturze jest to wyszczególnione a mianowicie Cascade 50g szyszka Co Będziesz gipsował ? 5kg Co do receptury to całkiem poprawna i będzie z tego piwo . Słabą wydajność sobie ustawiłeś , jak co to skorygujesz wodą . Jak na APA to zbyt duża goryczka ale pod AIPA podchodzi. Jak chcesz zacierać ? A masz jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 spoko nie zauważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonik83 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) spoko nie zauważyłem Spoko , może byś coś zmienił jakieś przemyślenia? Jeśłi chodzi o zacieranie to chyba 60 minut starczy w temp.66-68 stopni Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez demonik83 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Pierwsza warka to nie przekombinuj . Moim zdaniem jest dobrze tylko tego gipsu nie syp 5 kg Jak zatrzesz w 68 to będziesz miał pełniejsze piwo . Ja bym zatarł w 64 przez 45 minut i 15 w 72 , ale ja lubię bardziej wytrawne piwa . Zrób tak jak planujesz bo nie jest źle . Wyjdzie dobre piwo . No i Amarillo to zajebisty chmiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonik83 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Pierwsza warka to nie przekombinuj . Moim zdaniem jest dobrze tylko tego gipsu nie syp 5 kg Jak zatrzesz w 68 to będziesz miał pełniejsze piwo . Ja bym zatarł w 64 przez 45 minut i 15 w 72 , ale ja lubię bardziej wytrawne piwa . Zrób tak jak planujesz bo nie jest źle . Wyjdzie dobre piwo . No i Amarillo to zajebisty chmiel No dzięki , komponowałem w BrewTargecie , bo byłem Ciekaw ile mniej więcej IBU wyjdzie , a 54 to dla mnie tak w sam raz aż tyle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szejk Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Na zimno albo więcej tej szyszki albo zamień szyszkę na granulat. I zakładając, że dasz 50 g granulatu to daj go na 4-5 dni przed butelkowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankes2k14 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Jak dla mnie sporo tego monachijskiego i carapils. Ja bym raczej dał sobie z nimi spokój, albo zmniejszył ilość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonik83 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Jak dla mnie sporo tego monachijskiego i carapils. Ja bym raczej dał sobie z nimi spokój, albo zmniejszył ilość. Czym to argumentujesz barwa wychodzi mi mniej niż złota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonik83 Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Jest już jednak nie wg własnej ale receptury BA i jego zestawu surowców plus chmiel Lubelski odfermentowal do 4blg zlewam dzis na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Trochę ci zeszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonik83 Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Nie zawsze jest czas , a z tym trochę roboty Nie mniej dzisiaj po tygodniu zmierzę blg jak zejdzie do 1-2 to chyba zabutelkuje;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonik83 Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Oto efekt warzenia po tygodniu leżakowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się