Maryush Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 u bnp - pszeniczne miodowe 13Blg (95% słodów domowej produkcji) Kolor: ciemno słomkowy/jasno bursztynowy Wysycenie: bardzo wysokie Piana: biała, drobna, obfita, długo utrzymująca się. Zapach: słodowość i owocowość. goźdźika i banana brak. Smak: zupełnie nie przypomina pszenicy, lekko kwaskowate, nie czuć tez miodu. Ogólnie w moim odczuciu smakuje mniej więcej jak słabo chmielone Pale Ale. Smaczne piwo, ale bez rewelacji. Może dlatego, że po etykiecie spodziewałem się czegoś innego? Z drugiej strony nie dziwie się takiej rozbiarzności, bo sam robiłem pszeniczne miodowe: Ciemno bursztynowe, pszenicy prawie nie czuć, dużo owocowości i brak miodu. Widocznie takie są efekty łączenia pszenicy z miodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 zapomniałem napisać coś więcej o tym piwie zrobione było tak http://www.piwo.org/forum/p16413-23-04-2009-13-31-00.html#p16413 post z 23-04-2009 13:31:00 czyli na s-04, o goździkach czy bananach nie ma więc mowy bo te smaczki wytwarzają jedynie drożdże pszeniczne. piwo z przeinaczonej receptury "Znakomite Piwa Sprawdzone Receptury" gdzie zastosowałem słód pszeniczny nie suszony nie czuć chyba tego w smaku ? Maryush nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 a właśnie miałem pisać, że przypomina mi jedno piwo całkowicie z własnego słodu, postawione na s-04 no, muszę przyznać, że nie wyczułem niesuszonego słodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się