Atebo Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Sytuacja życiowa zmusiła mnie do budowy nowej instalacji HERMS. Tym razem buduję bez "ciśnienia" i pośpiechu Pomału gromadzę sprzęt. Zaczynam od HLT i też pomału działam z MLT. System będzie oparty na kegach: HLT Keg din z Grzałką 6KW MLT Mam zamiar zrobić na Keg-u Euro. W ramach postępów będę wrzucał fotki. Wszelkie uwagi mile widziane. GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8Pi Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Atebo, sam zmajstrowałeś taką piękną wężownicę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Atebo, sam zmajstrowałeś taką piękną wężownicę?? Nie nie sam. Nie miałem dostępu do takiej rurki zamówiłem na "tablicy" ale co mogę staram się sam robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) A tak jakoś coś mnie dzisiaj wzięło i z odpadowego sita szczelinowego zmajstrowałem FD. Co widać z 2 części i troszkę małe ale na razie takie będzie musiało być. Idą wolne dni więc będzie trzeba troszkę pospawać i coś dalej poklecić. Mam od sita do najniższego punktu kega 3 cm. Spust mam w dnie. Troszkę mała przestrzeń ale nie ma co marudzić zobaczymy jak się sprawdzi podczas zacierania. Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez Atebo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8Pi Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Atebo, sam zmajstrowałeś taką piękną wężownicę?? Nie nie sam. Nie miałem dostępu do takiej rurki zamówiłem na "tablicy" ale co mogę staram się sam robić. Miał byś możliwość podesłać namiary na wytwórcę tej wężownicy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michwo1 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 I ja się do prośby przyłączam. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 http://olx.pl/oferta/wezownica-destylacja-stal-nierdzewna-CID628-ID2jCdx.html#8c48889cfb moon 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xjaniux Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 a jaka grubość rurki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 I po dniu wolnym mały postęp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bellon Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 wymiennik płytowy - ciekawy, jakoś rozbieralny? jak w praktyce, już korzystałeś z niego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zrobiłem na nim z 90 warek po 60l http://www.piwo.org/topic/11091-whirpool-chlodzenie-napowietrzanie/ Bellon 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Dotąd myślałem,że whirpool to zamieszanie brzeczki , ,uformowanie stożka i spust Co znaczy "wspawanie whirpoola" o którym pisałeś w ww poście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Jest to rura wspawana pod pewnym kątem do gara którą podajemy brzeczke z pompy co wprowadza całość w ruch okrężny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosolis Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Czy mógłbyś coś więcej napisać na temat filtra? Jak wytrzymuje te temperatury? Jaki (z czego) jest wkład filtra? Jaka jest skuteczność filtra? Jaka jest skuteczność chłodzenia - powierzchnia wymiennika i uzyskane temperatury? {Dotyczy to filmu: http://youtu.be/5RiDz01sm6o} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Czy mógłbyś coś więcej napisać na temat filtra? Jak wytrzymuje te temperatury? Jaki (z czego) jest wkład filtra? Jaka jest skuteczność filtra? Jaka jest skuteczność chłodzenia - powierzchnia wymiennika i uzyskane temperatury? {Dotyczy to filmu: http://youtu.be/5RiDz01sm6o} Filtr zakupiłem kiedyś na allegro niby do 120 st miał wytrzymywać podobnie jak wkład. Do końca jak warzyłem działał bez zarzutu. Działał - bo po whirpoolu za dużo do niego nie wpadało. W nowym browarze jaki robię nie będzie filtra. Jak dobrze zrobi się whirpoola i się nie spieszy to leci do chłodzenia bez chmielin. Zawsze warzyłem z maym + i jak w garze z chmielinami zostały z 2-3 litry to nie płakałem z tego powodu.A co do powierzchni to nie powiem bo na wymienniku nie ma żadnych danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) Po oględzinach jedynie wanna nadaje się na miejsce do warzenia w moim domu. Muszę teraz to poskładać do kupy i pomyśleć jak 10KW. dociągnąć do łazienki Edytowane 3 Lutego 2016 przez Atebo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ili Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Cześć. Takie mieszadło do starterów jak masz ile kosztuje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Mieszadło z allegro kiedyś za 50 zł. A obudowa z grzałką i termostatem też kiedyś na jakimś portalu za nie dużo kupiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Dotarł z USA sterownik BCS-460 Czujniki NTC 10K w drodze - pora brać się za naukę programowania. Czy ktoś korzysta ze sterownika zacierania BCS? Chętnie zadałbym kilka pytań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi