Skocz do zawartości

[Piwo i Cydr] Recenzja: Vintage Reserve 2014, Sheppy’s*


Pierre Celis

Rekomendowane odpowiedzi

Cydr vintage to zazwyczaj najlepszy produkt cydrowni. Robiony jest z najlepszych jabłek wyselekcjonowanych odmian. Wymaga także dojrzewania, często ok. roku, w drewnianych beczkach. Taki też jest Vintage Reserve od Sheppy’s. Trafiły do niego najlepsze jabłka z sadu Three Bridges, o którym wspominałem już w poprzednim wpisie. Po fermentacji cydr trafił na leżakowanie do dębowych beczek. […]b.gif?host=piwoicydr.wordpress.com&blog=

 

Wyświetl pełny artykuł

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.