Skocz do zawartości

[BeerFreak] Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko


Pierre Celis

Rekomendowane odpowiedzi

Nadszedł czas na drugi wpis z cyklu wad mogących występować w piwie. Ostatnio na tapetę wzięliśmy diacetyl, a tym razem zajmiemy się kolejnym ze stosunkowo często występujących defektów – aldehydem octowym. Bez zbędnego przedłużania przejdźmy więc do rzeczy. Czym jest aldehyd octowy? Aldehyd octowy, lub inaczej acetaldehyd, to związek chemiczny nadający piwu smak i aromat...

Artykuł Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko pochodzi z serwisu BeerFreak.pl.



Wyświetl pełny artykuł
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.