Pierre Celis Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Nadszedł czas na drugi wpis z cyklu wad mogących występować w piwie. Ostatnio na tapetę wzięliśmy diacetyl, a tym razem zajmiemy się kolejnym ze stosunkowo często występujących defektów – aldehydem octowym. Bez zbędnego przedłużania przejdźmy więc do rzeczy. Czym jest aldehyd octowy? Aldehyd octowy, lub inaczej acetaldehyd, to związek chemiczny nadający piwu smak i aromat... Czytaj dalej Artykuł Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko pochodzi z serwisu BeerFreak.pl. Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się