anteks Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Jaki to fitting ? czy to KORB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Podaj średnice otworu. Wydaje mi się że jest to G. Mam coś podobnego w KEGach 5l, mogę jutro zmierzyć i porównać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Podaj średnice otworu. Wydaje mi się że jest to G.. którego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 (edytowane) Ja mam coś takiego: Jak by co mogę załatwić głowice w dobrej cenie. Edytowane 7 Grudnia 2009 przez Wesoly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 tak to chyba to , przy moim średnica wewnętrzna 45mm. Czy głowica do tego działa tak samo jak typ A ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiess Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Mam pytanie do znawców kegów . Czy fittingi do kegów mają identyczne gwinty i średnice . Czy też każdy typ ma inny.Chodzi mi oto czy można wykręcać i wymieniać typy fittingów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Gwinty są podobne (wintworth), ale trafiają się (głownie niemieckie beczki w gumie) gwinty zupełnie inne, czy też fittingi bez gwintów (np. wciskany). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 (edytowane) Jaki to fitting? Chyba taki zaciskany? Nadaje się do magazynowania piwka? Chyba lipa z czyszczeniem i nalewaniem bo nie da się go raczej odkręcać i zakręcać? Proszę o jakąś radę. Edytowane 2 Listopada 2012 przez Qxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 (edytowane) Qxa, to fitting typu M wciskany. Oczywiście, że się nadaje, tylko dobrze mieć do niego jeszcze odpowiednią głowicę Czyszczenie nie jest zbyt uciążliwe, wystarczy tylko kega otworzyć. A otwieranie jest nieco trudniejsze niż w przypadku kegów odkręcanych bo trzeba do tych wszystkich dziurek pod fittingiem wcisnąć coś (np. śrubokręty) by ścisnąć obrączkę, potem gdy całość lekko wyskoczy obracać ciągnąć do góry. Oczywiście przed każdą próbą otwarcia jakiegokolwiek kega należy spuścić z niego ciśnienie. Edytowane 2 Listopada 2012 przez Ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Szkoda. Lepiej chyba mieć jeden typ kegów. Kto narobi na te wszystkie głowice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Hej, Kto mi powie jaki to typ głowicy? Siedzą mi już dawno 2 takie kegi, może by je wykorzystał w końcu i zrobił sobie drugi kegerator na dole go takich kegów Lodówkę małą mam wolną, kran, butlę, tylko głowicę dokupic. A i może ktoś wie jak się taki fitting otwiera i wyciąga? Dzięki za każde info. Edytowane 5 Lipca 2013 przez vettis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 KORB, głowice dostępne bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 KORB, głowice dostępne bez problemu. Wiesz, może jak się to ustrojstwo otwiera? U góry jest chyba pierścień, tylko nietypowy. Jak go zacisnąc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Podważyć na wycięciu, powinien wyskoczyć(uwaga na oczy), następnie wykręcasz Edytowane 5 Lipca 2013 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Najpierw spuść Co2, KEG na płasko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 (edytowane) Wie ktoś jaka jest potrzebna głowica do tego fittingu?. Standardowa głowica typ A nie pasuje, ma trochę za dużą średnicę i zeskakuje . Edytowane 6 Lipca 2013 przez mateos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 To jest fitting G, tu masz głowicę: http://bolid.pl/tresc,glowice-keg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 KORB, głowice dostępne bez problemu. Wiesz, może jak się to ustrojstwo otwiera? U góry jest chyba pierścień, tylko nietypowy. Jak go zacisnąc? Sprawdź czy mufa nie ma zaprasowanych punktów, bo mi się wydaje, że beczki PP mają ten fitting niewykręcalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztyft Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 W jakim celu zaprasowuje sie mufe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Żeby uniemożliwić wykręcenie fittingu. Mycie i napełnianie odbywa się za pomocą specjalnych głowic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Żeby uniemożliwić wykręcenie fittingu. Mycie i napełnianie odbywa się za pomocą specjalnych głowic. Myć i napełniać można zwykła głowicą. Wystarczy zdemontować uszczelki zwrotne na wejściu Co2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pm347 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) Jak się otwiera fitting typu "G"? Por. fotka Mateosa 6 postów wyżej. W śród 5 czy 6 (nie pamiętam dokładnie a niem ma kega pod nosem) prostokątnych otworów na szyjce zaworu kega jeden jest nietypowy, jak gdyby pod pierwszą blachą była druga z minimalnie mniejszym otworem w tym samym kształcie.Przy kręceniu (ruch max 5 stopni) nakrętką górną widać lekki ruch blachy z wewnętrznym otworem względem tej zewnętrznej. Na chwilę obecną zdemontowałem środek zaworu (blachę, uszczelkę i zrzuciłem z zawieszenia rurkę) i nie wiem jak dalej to odkręcać. Czy siłowo trzeba kręcić bo coś się zacięło? Czy w tą dziurę trzeba coś włożyć. Ma ktoś jakiś pomysł? Edytowane 19 Stycznia 2018 przez pm347 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Z postu mateosa, poprostu wykręcasz. Wrzuć zdjęcie twojej "szyjki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zerknij na zdjęcia, powinny pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pm347 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Przepraszam, że tak późno odpisuje, ale nie kliknąłem "włącz powiadomienia o odpowiedziach" to fotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi