anteks Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 W 50l dłużej będzie trwało podgrzewanie , a czas około 6 godz to żadna rewelacja . W swoim browarze warząc w kegu 50l schodzę poniżej 5 godz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 ... a w Zielonej Górze był kolega który zrezygnował z Braumeistera na rzecz własnej instalacji. Dobrze pamiętam? :) Chyba pierwszy taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Tradycyjnie czyli garnek 30l + filtrator z oplotu to warzyłem 27l w 4h a dwie wareczki ( zacieranie, potem zacieranie i filtracja i na końcu filtracja warzene) to 6h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 W 50l dłużej będzie trwało podgrzewanie , a czas około 6 godz to żadna rewelacja . W swoim browarze warząc w kegu 50l schodzę poniżej 5 godz Zauważ Andrzeju że nie o całkowity czas warzenia chodzi, ale o to czy w tym czasie musisz stać nad garem i mieszać żeby się nie przypaliło, tu nie trzeba i tym sposobem masz kilka h na inne prace typu mycie butelek, przelewanie, rozlew itd. Dla mnie jest to akurat ważne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 W kegach masz mieszadła czy też pompy i nic nie trza robić, tylko właśnie spokojnie rozlewam, przelewam, planuję kolejne warki. To samo miałem w zwykłym garnku-mieszadło i gra u buczy-tylko trzeba było ręcznie pilnować temperatur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Wiem wiem pieronku, ale taka nawet najprostrza instalacja zabiera troche miejsca, a ja chcę mieć sprzęt jak najmniej tego miejsca zabierający Jak już wyeksmituję teściową a nastąpi to w czerwcu 2011 r. to wtedy będę mógł się bardziej rozkręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Jak już wyeksmituję teściową a nastąpi to w czerwcu 2011 r. to wtedy będę mógł się bardziej rozkręcić Aż takie drastyczne posunięcia :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 ... a w Zielonej Górze był kolega który zrezygnował z Braumeistera na rzecz własnej instalacji. Dobrze pamiętam? :)Chyba pierwszy taki Dobrze pamiętasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Jak już wyeksmituję teściową a nastąpi to w czerwcu 2011 r. to wtedy będę mógł się bardziej rozkręcić Aż takie drastyczne posunięcia :rolleyes: A jak, nie ma że boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 ... a w Zielonej Górze był kolega który zrezygnował z Braumeistera na rzecz własnej instalacji. Dobrze pamiętam? :)Chyba pierwszy taki Dobrze pamiętasz W drodze do Żywca będzie można kolegę odwiedzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwochłon Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Kurna, szukałem forum piwowarów a trafiłem chyba na forum konstruktorów instalacji mikrobrowarowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Aaaaa, tu różnych świrów spotkasz albo jak to mówią "pozytywnie zakręconych":) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Jak już wyeksmituję teściową a nastąpi to w czerwcu 2011 r. to wtedy będę mógł się bardziej rozkręcić powinieneś mieć taki special wpis w profilu tuż obok liczby warek "dni do eksmisji teściowej" albo przynajmniej w sygnaturce :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Dobrze wam idzie, dobrze! (powiedział zięć przy wpuszczaniu trumny z teściową do grobu...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi