Pierre Celis Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Informacja o uwarzeniu przez Browar na Jurze piwa w stylu Berliner Weisse zelektryzowała piwny światek. Co istotne, miał być to czysty Berliner, bez żadnych owocowych dodatków, co na piwnej scenie wciąż jest ewenementem. Przecież nawet Artezan, który porwał się na interpretację stylu, zrobił to z dodatkiem wiśni (Jam Session). Wiśnie dodane zostały natomiast do innego kwaśnego piwa z zawierciańskiego browaru – Cherry Lady. Gdy jednak mówimy o Browarze na Jurze, nie sposób nie wymienić Pinty, która już w marcu kooperacyjnie uwarzyła piwo o nazwie Kwas Alfa, rozpoczynając tym samym cały cykl sour ejli. Czy widząc niewątpliwy sukces tej serii oraz będąc w posiadaniu wydzielonej i przygotowanej pod kwaśne piwa linii w browarze jego włodarze postanowili również pójść tą, ciągle mało eksploatowaną w Polsce, drogą? Jak wypadają kwasy z Browaru na Jurze? Czy dorównują, a może nawet prześcigają sałery Pinty? Trzeba powiedzieć: sprawdzam! Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się