bart3q Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 cukier 100% biały kryształ to wyjątkowo nieprzyjazne środowisko dla potencjalnie niebezpiecznych dla piwa mikroorganizmów. A ponoć gdzieś jest wymienione z 10 wad które mogą powstać z dodania do piwa nieprzegotowanego cukru - więc jakieś mikroby na nim mogą być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 cukier 100% biały kryształ to wyjątkowo nieprzyjazne środowisko dla potencjalnie niebezpiecznych dla piwa mikroorganizmów. A ponoć gdzieś jest wymienione z 10 wad które mogą powstać z dodania do piwa nieprzegotowanego cukru - więc jakieś mikroby na nim mogą być. o ciekaw - pierwsze słyszę - źródło proszę a btw - refermentujesz czym ? gotowanym cukrem ? z wad które czasami pojawiają się w związku z dodawaniem cukru do refermentacji to kwas masłowy - ale wynika to z zakażenia a nie z cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Gotowanym przez 15 min syropem cukrowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się