Skocz do zawartości

IIPA zasyp


lesiux

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

cukier 100% biały kryształ to wyjątkowo nieprzyjazne środowisko dla potencjalnie niebezpiecznych dla piwa mikroorganizmów.

A ponoć gdzieś jest wymienione z 10 wad które mogą powstać z dodania do piwa nieprzegotowanego cukru - więc jakieś mikroby na nim mogą być.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

cukier 100% biały kryształ to wyjątkowo nieprzyjazne środowisko dla potencjalnie niebezpiecznych dla piwa mikroorganizmów.

A ponoć gdzieś jest wymienione z 10 wad które mogą powstać z dodania do piwa nieprzegotowanego cukru - więc jakieś mikroby na nim mogą być.

 

o ciekaw - pierwsze słyszę - źródło proszę

a btw - refermentujesz czym ? gotowanym cukrem ? 

 

z wad które czasami pojawiają się w związku z dodawaniem cukru do refermentacji to kwas masłowy - ale wynika to z zakażenia a nie z cukru

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.