kordas Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Nawet jeśli uda ci się idealnie dodać do każdej butelki po 1g cukru, to finalnie będziesz miał ok 200g cukru na 20L warkę, a to już całkiem konkretne nagazowanie, jakby się okazało że jeszcze coś nie dofermentowało to pewnie możesz liczyć się z granatami. Ja bym dał do ciepłego, może delikatnie bym wzburzył osad w butelkach i czekał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mir4 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Ja tez miałem kiedyś prawe kompletny brak gazu ( jeszcze mi zostało z 5 butelek) I miałem to rozkapslować dodać glukozy i zakapslować od nowa. Ale wpadłem na pomysł i tylko odkapslowałem 3 butelki. dodałem po 1/2 łyżeczki cukru i do kaloryfera. 1 butelkę otworzyłem po 3 dniach i nic. 3 po ok 2 tygodniach i tez nic. Więc bez gęsty nic i tak by nie wyszło. Ale żonka powiedziała że jej w sumie smakuje i tak butelka po butelce aż zostało ok.5 sztuk już tylko. Ostsatnie butelki nagazowane tak na 2 może 2,5 w skali do 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henx Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Ostatnio też zrobiłem eksperyment z odkapslowaniem piwa. Dodałem za mało syropu przy rozlewie i piwo było praktycznie bez gazu (witbier). Do 10 butelek dodałem strzykawką syrop, zakapslowalem na nowo i po dwóch tygodniach było już prawidłowo nagazowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się