jerzdna Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Jeszcze kilka słów o Dubblu z Browaru na Żeraniu. Przetrzymałem go ponad 2 mce w lodówce i był to dobry ruch - biorąc pod uwagę wcześniejsze opinie tego o tym piwie. Do rzeczy... Wygląd- Barwa ciemny bursztyn przełamany rubinem. Piękne i klarowne. Piana biała i niska, szybko "uciekła"... Aromat- Nice Słód herbatnikowo-tostowy tudzież spód od ciasta plus słodkie owoce, z których wychwyciłem banany, gruszki i morele. Do tego w tle przyprawy oraz rodzynki, odrobina kwiatów i miodu. Alkohol wyczuwalny ale nie dominuje aromatu tylko go uzupełnia. Smak zdecydowanie słodowy, pełne w ustach, jednocześnie nie za słodkie. Ww. estry i fenole również występują. Bardzo smaczne. Alkohol rozgrzewa gardło. Wysycenie średnie. Ogólnie piwo b.smaczne,solidne. Pewnie za 2-3 mce byłoby jeszcze lepsze. Dzięki @Mates za dodatkowe umilenie mi tym piwem dnia, w którym mój syn skończył 18 mcy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vviola Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Witam, W ostatni weekend odkapslowałem dwie butelki z depo. Podczas ostatniej wizyty w depo. wybierałem pifka, które były zbieżne z tym co sam uwarzyłem, tak dla porównania. Z tego powodu wziąłem również Witbier z Rumienkiem z browaru - Dystroja. Kolor super, nagazowanie idealne. Po zamachu można się spodziewać czegoś delikatnego. Niestety smak i aromat na bardzo niskim poziomie, nie wyczułem, a byłem sfokusowany na rumianek, niczego. Poprosiłem Żonę o weryfikację moich odczuć.... potwierdziła. Z przykrością stwierdzam, że nic nie wyczuliśmy w tym piwie. Ciekawe, piwo brało udział w Poznańskim KPD, w metryczce dostaliśmy informację zwrotną że dobre, ale zbyt korzenne i nie wpisuje się w styl Jak dla mnie rumianek na pierwszym planie, daje wręcz efekt gumy balonowej. Dzięki za (kolejną skrajnie różną) opinię! kondek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_cwks Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) 5. Coffe Stout (3.5%alc) Smul&Sons - Coffee Stout Piwo niestety przegazowane, piana jest przez to obfita, ale głośno "strzelająca" i szybko się redukuje do zera. W smaku dość kwaśne co przykrywa wyczuwalny dodatek kawy, która wyraźniejsza jest w aromacie. Jak na stout brakuje mi w tym piwie paloności i mogłoby być moim zadaniem bliższe czarnej barwie. Ciekawy jestem opinii autora o piwie i czy przegazowanie to w wypadku tej butelki wina dojedzonych przez drożdże cukrów (przez temperaturę w depozycie)? TBD - Brown Porter Podobnie jak w piwie od Smul&Sons, pierwsze spostrzeżenie przy nalewaniu to szybko redukująca się strzelająca piana (pewnie z tego samego powodu). Ciemnobrązowa barwa, łagodnie palone w smaku i aromacie z nutami gorzkiej czekolady, niska goryczka, dobrze odfermentowane (wytrawne). Dobre piwo, ale na pewno ocena byłaby bliższa tej od LukK, gdyby nie ilość czasu spędzona w depozycie. Apel do kolejnej osoby odwiedzającej depozyt o pobranie mojej pszenicy, której czas nie będzie służyć. Edytowane 25 Listopada 2016 przez pawel_cwks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) @Pawel_cwks Apel do kolejnej osoby odwiedzającej depozyt o pobranie mojej pszenicy, której czas nie będzie służyć. Ja byłem wczoraj i pobrałem Twoją pszenicę... koźlakową A także Twojej produkcji American Stout. Oprócz tego SH Citra z Browaru Dystorsja o 3.51. Zostawiłem 3x APA Edytowane 25 Listopada 2016 przez jerzdna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_cwks Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Best Bitter - Browar Gimbax Najlepsze piwo z trójki, którą zabrałem z depozytu. Piwo prawie klarowne, koloru miedzianego z drobną oblepiającą szkło pianą. W aromacie łagodna owocowość, zapachów chmielowych raczej nie czuć. W smaku wyraźnie chmielowe, czuć średnią goryczkę i umiarkowane estry owocowe, smaki słodowe mało intensywne. Piwo w moim guście, dzięki za możliwość spróbowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
requ Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Witam, Pobrałem takie temaciki na wieczór: - Amerryka Panie (JERZDNA) - Foreign Extra Stout (DYSTROJA) - Coffe Stout (SMUL&SONS) - POLSKIE ALE (PIASECZYŃSKIE) a zostawiłem: - Milk Stout - 2 x Americański Wieśniak (American Weath) - elektryk. Szczególnie zależy mi na Waszych opiniach odnośnie Wieśniaka. nie wiem co (oprócz braku zmętnienia) poszło nie tak. Nie potrafię opisać wrażenia jakie daje pierwszy łyk, co jest tam na pierwszym planie. Z góry dziekuję za recenzje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astamoth Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 cześć Pobrałem dziś z depozytu - American Wheat z Smul&Sons- Single Hop Citra z Browaru Dystorsja o 3.51 Panowie, napiszcie kiedy piwa były butelkowane, czy nadają się już do picia, czy trzeba jeszcze odstawić na chwilę żeby się ułożyły. Zostawiłem 2x White IPA Single Hop Galaxy (zbiór 2016). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondek Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 cześć Pobrałem dziś z depozytu - American Wheat z Smul&Sons - Single Hop Citra z Browaru Dystorsja o 3.51 Panowie, napiszcie kiedy piwa były butelkowane, czy nadają się już do picia, czy trzeba jeszcze odstawić na chwilę żeby się ułożyły. Zostawiłem 2x White IPA Single Hop Galaxy (zbiór 2016). Citra była butelkowana pod koniec października, jak najbardziej nadaje sie do picia. Smacznego! Wysłane za pomocą mTalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łyskacz Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 No cóż czekam na wyrok ;/ Wiedziałem,że ten moment nastąpi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smul&Sons Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 cześć Pobrałem dziś z depozytu - American Wheat z Smul&Sons - Single Hop Citra z Browaru Dystorsja o 3.51 Panowie, napiszcie kiedy piwa były butelkowane, czy nadają się już do picia, czy trzeba jeszcze odstawić na chwilę żeby się ułożyły. Zostawiłem 2x White IPA Single Hop Galaxy (zbiór 2016). American Wheat butelkowany jakoś z 3-4 tyg temu. Jak najbardziej można pić, zresztą już połowa wypita. Dzisiaj byłem w depozycie i wziąłem twoją White IPA (btw. skąd masz chmiel?). Nic nie zostawiłem ale następnym razem przyniosę o jedną butelkę więcej. Szpieg - #lubiepiwko Aromat: Kawka, paloność Barwa: Czarna, nieprzejrzysta, nawet bardziej nieprzejrzysta od innych stoutów Piana: Brązowa, duże pęcherzyki, szybko opadła Smak: Dominująca paloność, konkretna, gorzka czekolada, taniczność Goryczka: Średnia o charakterze palonym Odczucie w ustach: Wytrawne, niskie nagazowanie, szorstkie od paloności ale też wyraźnie gładkie od owsa, wodnisto-kremowe (hehe) Ogólnie: Dobre piwo, przegięta paloność ale można pić z przyjemnością, fajnie zaznaczony owies, jedyne do czego można się przyczepić to piana choć ma ona ładny kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astamoth Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Single Hop Citra z Browaru Dystorsja o 3.51 Kolor złoty, piana gęsta, drobno pęcherzykowa, szybko opadła. Piwo nieprzejrzyste. Aromat cytrusowy. W smaku cytrusy i chyba pszenica. Goryczka przyjemna. Piwko bardzo fajne, bardzo mi smakowało i szybko znikło Idealne przy butelkowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 American Stout z Browaru Braterskiego: Wygląd: Brunatne, piana beżowa, niewysoka ale długoutrzymująca się. Aromat: Kawa, kokos (piękny zapach Sorachi Ace ) i cytrusy Smak: Paloność na pierwszym planie- gorzka czekolada z kawą. Plus kokos Trochę owoców. Goryczka solidna od paloności ale to przeca stout Wodniste nie jest. Wysycenie średnie. Ogólnie: Bardzo mi smakował ten stout. Zwłaszcza kokos pięknie "zagrał" z aromatami/smakami od czarnych słodów/jęczmienia. Chcę więcej takich stoutów Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_cwks Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 American Stout z Browaru Braterskiego: Wygląd: Brunatne, piana beżowa, niewysoka ale długoutrzymująca się. Aromat: Kawa, kokos (piękny zapach Sorachi Ace ) i cytrusy Smak: Paloność na pierwszym planie- gorzka czekolada z kawą. Plus kokos Trochę owoców. Goryczka solidna od paloności ale to przeca stout Wodniste nie jest. Wysycenie średnie. Ogólnie: Bardzo mi smakował ten stout. Zwłaszcza kokos pięknie "zagrał" z aromatami/smakami od czarnych słodów/jęczmienia. Chcę więcej takich stoutów Dzięki! Dzięki za wyczerpującą opinie Ryzykowałem trochę z Sorachi Ace, ale na szczęście dał przyjemny efekt. Czekam na recenzję WB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smul&Sons Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 White IPA - AstaBrewery Aromat: bardzo intensywny chmiel, dojrzałe owoce tropikalne, białe owoce, melon, trochę też pachnie jak granulat prosto z paki Barwa: słomkowa Piana: średnio obfita, gęsta, drobno pęcherzykowa, dość szybko się redukuje ale ładnie zdobi szkło Smak: słodkie białe owoce, dojrzały melon, owoce tropikalne, lekko pieprzne lekko naftowe Goryczka: Średnia, zalegająca Odczucie w ustach: Dość słodkie, kremowe Ogólnie: Bardzo aromatyczne, słodkie ale nie za słodkie, lekko zalegająca goryczka choć dzięki temu bardziej pijalne bo chce się wziąć kolejny łyk żeby popić wyraźnie wyczuwalna pszenica, myślę że jak najbardziej udane piwko chodź jestem ciekaw wersji z kolendrą i skórką pomarańczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astamoth Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 White IPA - AstaBrewery Dzięki za profesjonalną recenzję To teraz moja, bardziej amatorska, recka amerykańskiej pszenicy American Wheat z Smul&Sons Kolor jasny złoty, piwo nieprzejrzyste. Piana grubo pęcherzykowa, szybko opadła. Chyba trochę za mało gazu jak na American Wheat? Niemniej ja nie lubię mocno gazowanych piw więc mi pasowało. W aromacie sporo estrów, i coś co mi przypominało chmiel Sorachi Ace (nie wiem czy był użyty). Piwo bardzo dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smul&Sons Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Cieszę się że smakowało, piwo było chmielone 50g Sorachi Ace, 50g Azzaca, 50g Simcoe na aromat na 20l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mates Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Jeszcze kilka słów o Dubblu z Browaru na Żeraniu. Przetrzymałem go ponad 2 mce w lodówce i był to dobry ruch - biorąc pod uwagę wcześniejsze opinie tego o tym piwie. Do rzeczy... Wygląd- Barwa ciemny bursztyn przełamany rubinem. Piękne i klarowne. Piana biała i niska, szybko "uciekła"... Aromat- Nice Słód herbatnikowo-tostowy tudzież spód od ciasta plus słodkie owoce, z których wychwyciłem banany, gruszki i morele. Do tego w tle przyprawy oraz rodzynki, odrobina kwiatów i miodu. Alkohol wyczuwalny ale nie dominuje aromatu tylko go uzupełnia. Smak zdecydowanie słodowy, pełne w ustach, jednocześnie nie za słodkie. Ww. estry i fenole również występują. Bardzo smaczne. Alkohol rozgrzewa gardło. Wysycenie średnie. Ogólnie piwo b.smaczne,solidne. Pewnie za 2-3 mce byłoby jeszcze lepsze. Dzięki @Mates za dodatkowe umilenie mi tym piwem dnia, w którym mój syn skończył 18 mcy Pozdrawiam Hej hej Jerzdna, coś mnie forum nie powiadomiło. Dzięki wielkie, postawiłeś mi wyzwanie, żeby wyczuć te wszystkie smaczki, bo ja tam tylko orzechy i toffi Cieszę się, że smakowało, te piwerka podobno zyskują z czasem, ale wydaję mi się, że kolega, któremu trafiła się poprzednia butelka trafił na jakąś felerną, za co przepraszam. Bo w moim odczuciu to piwo wyszło właśnie całkiem dobre. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtyla Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Siema, wczoraj odkapslowałem Smoked Portera od Smul&Sons. Piwo ciemne, nieprzejrzyste [choć nie sprawdzałem pod lampą;]. Niska piana na początku, potem brak - tak to bywa w porterach. Wysycenie dobre - nie duże. Aromat z butelki przyjemny, śliwka i chyba ta wędzonka ale z jakiego dymu ona pochodzi...? Niestety okazało się, że poza oczywistymi aromatami/smakami z IPA czy weizenów jestem sensorycznym analfabetą;] W smaku piwo fajne - nieco różni się od sklepowych porterów, ale nie na niekorzyść - po prostu jest ciut inne;] - może to ta wędzoność. Czuć goryczkę, ale również sporą słodycz. Podsumowując, piwo wypiłem z przyjemnością - dzięki za udostępnienie;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mates Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) To ja też coś od @@Smul&Sons, wreszcie dobrałem się do Burakowego Gose. zapach z butelki trochę jak jakieś belgijskie, klasztorne, i jak worek buraków Na dnie butelki były jakieś męty, ale ja nalałem krystaliczne, złote piwerko. Piana bujna, drobna, sycząca aż do szybkiego zaniku. W smaku jest kwaśne, ale kwas jest przyjemny, nie czuję by był jakiś maślankowy, taki zachęcający do następnego łyka. W kwaśności ginie mi gdzieś słoność, ale słone też jest. Jest wytrawne, ale też pełne. Ogólnie wrażenie smakowe jest jak przy czerwonych porzeczkach, tylko to piwo nie jest cierpkie. Fajnie jak się niucha przy pociąganiu łyka bo jest uczucie jakbym wcinał ćwikła z chrzanem, porzeczkami i.. poziomkami.No powiem, że wyśmienite piwko! Chapeau bas! Edytowane 1 Grudnia 2016 przez Mates Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smul&Sons Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Siema, wczoraj odkapslowałem Smoked Portera od Smul&Sons. Piwo ciemne, nieprzejrzyste [choć nie sprawdzałem pod lampą;]. Niska piana na początku, potem brak - tak to bywa w porterach. Wysycenie dobre - nie duże. Aromat z butelki przyjemny, śliwka i chyba ta wędzonka ale z jakiego dymu ona pochodzi...? Niestety okazało się, że poza oczywistymi aromatami/smakami z IPA czy weizenów jestem sensorycznym analfabetą;] W smaku piwo fajne - nieco różni się od sklepowych porterów, ale nie na niekorzyść - po prostu jest ciut inne;] - może to ta wędzoność. Czuć goryczkę, ale również sporą słodycz. Podsumowując, piwo wypiłem z przyjemnością - dzięki za udostępnienie;] To ja też coś od @@Smul&Sons, wreszcie dobrałem się do Burakowego Gose. zapach z butelki trochę jak jakieś belgijskie, klasztorne, i jak worek buraków Na dnie butelki były jakieś męty, ale ja nalałem krystaliczne, złote piwerko. Piana bujna, drobna, sycząca aż do szybkiego zaniku. W smaku jest kwaśne, ale kwas jest przyjemny, nie czuję by był jakiś maślankowy, taki zachęcający do następnego łyka. W kwaśności ginie mi gdzieś słoność, ale słone też jest. Jest wytrawne, ale też pełne. Ogólnie wrażenie smakowe jest jak przy czerwonych porzeczkach, tylko to piwo nie jest cierpkie. Fajnie jak się niucha przy pociąganiu łyka bo jest uczucie jakbym wcinał ćwikła z chrzanem, porzeczkami i.. poziomkami. No powiem, że wyśmienite piwko! Chapeau bas! Dzięki chłopaki, bardzo się cieszę że wam smakowały moje piwerka. Niestety oba trzeba będzie powtórzyć ale chyba tym razem burakowe zrobię w wersji na brettach i z lactobacillus. Na pewno nie omieszkam zostawić kilku buteleczek w depozycie . Smoked Porter jest na słodzie wędzonym bukiem z Bestmalz'a. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
le_szek Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 zabrałem dzisiaj z depozytu: la birra nostra: saison i u fleku klon, ameryka panie z browaru jerzdna oraz milk stout browar gimbax. Zostawilem lihtenchainera, gose, saison na fermentum i saison na drożdżach z fantome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastrobirraio Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Cześć wszystkim, Przykro mi, że nie przyczyniają się w forum do tej pory. Mój polski jest dość prosty i piszę z pomocą Google Translator.Właśnie przeczytałem ten wątek wczoraj i chcę wam podziękować za przegląd moich piw w ubiegłym roku Postaram się językiem moich uwag na temat mojej ostatniej wizyty w depozycie Starałem się w weekend: - Polskie Ale (Piwny Kraft) przepis (Browar Piaseczinskie)- Witbier z rumiankiem (Browar Disforsje)Polskie Ale (Piaseczinskie): Spójrz: złoty kolor, nieco mętnego, dobrą piankę do nasycaniaAromat: Delikatne chmielu, może być nieco bardziej intensywne, małe estry (prawdopodobnie fermentacji w temperaturze powyżej 20 ° C powyżej?)Smak: goryczy asertywny, nie wiele hop aromat, niskie nagazowanieOgólnie: Aby być drugi napar Powiedziałbym, że jest to sukces Jeszcze chciałbym więcej charakteru hop i nie tylko gorycz Witbier z rumiankiem (Browar Disforsje): Spójrz: Po otwarciu było fontanna prawdopodobnie nasycania wynosi ponad 4 objętości musiałem biec, aby zapisać drugą połowę butelki . Ze względu na wysokie nagazowanie po otwarciu piwo było słabe, ładny kolor. Pianka pomimo wysokiej gazowania nie mają wysoką retencję.Zapach: przyjemny świeży aromat drożdży i więcej pszenicy niż adjunctions.Smak: orzeźwiający, pszenica, bardziej z drożdży niż z adjunctions (prawdopodobnie ze względu na mieszance złoża drożdży w otworze).Ogólnie: przyjemny i orzeźwiający, w odległości nieco ponad gazowane, ale może to tylko ta butelka Edytowane 4 Grudnia 2016 przez mastrobirraio jerzdna 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łyskacz Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Polskie Ale (Piaseczinskie): Spójrz: złoty kolor, nieco mętnego, dobrą piankę do nasycaniaAromat: Delikatne chmielu, może być nieco bardziej intensywne, małe estry (prawdopodobnie fermentacji w temperaturze powyżej 20 ° C powyżej?)Smak: goryczy asertywny, nie wiele hop aromat, niskie nagazowanieOgólnie: Aby być drugi napar Powiedziałbym, że jest to sukces Jeszcze chciałbym więcej charakteru hop i nie tylko gorycz Dzięki za recenzję Faktycznie, miałem poza kontrolą temperaturę fermentacji przez 2 dni bo wkłady mi się rozmroziły a nie było mnie w domu na weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastrobirraio Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 (edytowane) Wczoraj i dziś próbowałem: Pilsner (SMUL & Sons): Ładna trwałą piankę i odpowiednie nagazowanie, zapach lekko esthery / owocowa.Smak goryczy ze zrównoważonym ale dość słodkie, prawdopodobnie osłabienie drożdży była dość niska.Do picia, ale jak na mój gust do słodkich White IPA single hop galaxy (AstaBrewery):Ładny wygląd i doskonałe trwałe pianki.wspaniałym aromacie hop z suchych nadzieję i późnych dodatków, wynosi delikatnej goryczy. Smak jak oczekiwano po aromacie. Gratulacje dobrze zrobione !!! Edytowane 6 Grudnia 2016 przez mastrobirraio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Nietypowo trochę Miałby ktoś chęć na RISa o smaku oscypka(dodatku whisky nie wyczuwam)? Butelkowałem swojego 17 listopada, więc jeszcze nie nagazowany jakbym chciał, ale lekkie sykniecie już było. Chciałbym wymienić się na RISa lub Barley Wine'a na płatkach dębowych. Myślę o kolejnym piwie i chciałbym spróbować inne wersje RISa(nie wędzony) lub właśnie Barley Wine, ponieważ chciałbym piwo do długiego leżakowania Niestety aktualnie nie mogę dostarczyć i odebrać piwa z depozytu ze względu na brak czasu , więc mógłbym umówić się na wymianę "na mieście" w okolicach Rotundy, Kruczej. Edytowane 7 Grudnia 2016 przez markus383 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się