Skocz do zawartości

Weizenbock - Jakie drożdże?


Lerche

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Hanys93 napisał:

Nie ma sensu trzymac tego na trupiarni. Albo przelej na lager, albo refermentacja i w butelki. Weizenbock potrzebuje troche czasu zeby sie fajnie ulozyl.

Od początku fermentacji już było raz zlane. Teraz siedzi w temp ok 10'c.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

7 minut temu, Hanys93 napisał:

A od kiedy juz?

Drożdże były zadane 13 lutego, na cichą przelałem 23 lutego tj. 9 dni temu 

 

Tak czy siak zostawię jeszcze dwa dni i przelewam do butelek bo potrzebuje fermentora ?

Edytowane przez Sumikk
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Daj temu jeszcze z tydzien jak juz przelales,  masz mozliwosc to zejdz nizej z temp., potem refermentacja ,w butelki i daj temu znowu postac. Najpierw z tydzien, dwa w temp. pokojowej potem lager i powinno byc okej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.