Hanys93 Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Nie ma sensu trzymac tego na trupiarni. Albo przelej na lager, albo refermentacja i w butelki. Weizenbock potrzebuje troche czasu zeby sie fajnie ulozyl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumikk Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 9 minut temu, Hanys93 napisał: Nie ma sensu trzymac tego na trupiarni. Albo przelej na lager, albo refermentacja i w butelki. Weizenbock potrzebuje troche czasu zeby sie fajnie ulozyl. Od początku fermentacji już było raz zlane. Teraz siedzi w temp ok 10'c. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys93 Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Jak juz przelales na lager to okej. A od kiedy juz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumikk Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) 7 minut temu, Hanys93 napisał: A od kiedy juz? Drożdże były zadane 13 lutego, na cichą przelałem 23 lutego tj. 9 dni temu Tak czy siak zostawię jeszcze dwa dni i przelewam do butelek bo potrzebuje fermentora ? Edytowane 3 Marca 2020 przez Sumikk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys93 Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Daj temu jeszcze z tydzien jak juz przelales, masz mozliwosc to zejdz nizej z temp., potem refermentacja ,w butelki i daj temu znowu postac. Najpierw z tydzien, dwa w temp. pokojowej potem lager i powinno byc okej. Sumikk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się