Wielkopolski Piwosz Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 (edytowane) Serdecznie zapraszam na bloga w celu zapoznania się z historią dwóch miast z, których pochodzą Estrella Galicia oraz Grodziskie Dymione. Opisy zamieszczam w cyklu ,,Piwna Mapa" gdzie znajduje się już blisko 100 opisanych miast z pasjonującą historią. Warto poznać jak często losy browarnictwa i rozwoju miasta były ze sobą ściśle związane. Zapraszam także na Facebooka: będziecie wtedy zawsze na bieżąco, nawet z dodatkowymi piwnymi artykułami. Szukajcie PiwnaKompania na Facebooku! https://piwnakompania.wordpress.com/2015/10/01/piwna-mapa-a-coruna-oraz-grodzisk-wlkp/ Edytowane 1 Października 2015 przez Wielkopolski Piwosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Dupy nie urywa ta Twoja relacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Anteks jak zwykle szczery;) ale popieram, że 4 liter nie urwało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Nie no co Wy, dupy nie urwała ta relacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielkopolski Piwosz Opublikowano 2 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) Szczerość jest w cenie! Co najbardziej nie przypadło do gustu? Teraz mi przyszło na myśl: weszliście w mapy? Tu jest bezpośredni link, był poniżej może nie zobaczyliście. A jeżeli widzieliście i się nie podoba to proszę o konkrety, poważnie bardzo się przydadzą! Pozdr https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zzlboQfZmiIo.kD_hhUMs0dsQ Edytowane 2 Października 2015 przez Wielkopolski Piwosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Jesteś pewien że Gnieźnieńskie jest z Niechanowa a Żubr z Białegostoku? Myślałem że po kliknięciu odnośnika na mapie rozwinie sie lista piw z danego browaru z opisem. Tu pojawia się jedno piwo i ...., może na forum geograficzno-historyczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielkopolski Piwosz Opublikowano 2 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Dzięki za uwagi! Oba miasta są przede wszystkim historycznymi miejscami gdzie były produkowane. Obecnie Żubr powstaje w trzech browarach w Białymstoku, Poznaniu i Tychach. Co do Pelikana: szczerze mówiąc pewności mi brak, ale nie dawno szukali do pracy na miejscu właśnie w Niechanowie także przypuszczam, że tam została wznowiona produkcja. Jednakże przeszukałem internet wzdłuż i wszerz i informacji potwierdzającej nie znalazłem. Na wstępie do ,,Piwnej Mapy" opisywałem jaki ma ona charakter, może tak być jak mówisz, ale mi chodziło o przybliżenie ludziom miejsca pochodzenia, miast skąd pochodzą dane piwa. Jak kogoś również mocno fascynuje historia to się w tym odnajdzie, piwo i rozwój miast się przenikały na przestrzeni lat. Często nazwy piw, etykiety nawiązują w otwarty sposób do miejsc pochodzenia. Jeśli szukasz map bardziej ukierunkowanych w tym temacie to polecam Piwnego Informatora. Wiem, że on tworzył mapy istniejących i kiedyś działających browarów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 O Pelikanie http://browar.biz/piwo.php?id=3687 Gdzie uwarzono piwa z KP mozna sie dowiedzieć po nadrukowanym kodzie na puszcze/butelce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielkopolski Piwosz Opublikowano 2 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 O tym kodzie to słyszałem. Za linka wyżej, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi