Areh Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Cześć. Jako że połączenie płyty grzewczej i emaliowanego gara z wypukłym dnem to kiepski pomysł, następną warkę chciałem już zrobić na taborecie gazowym. W czeluściach internetów znalazłem coś takiego: http://olx.pl/oferta/taboret-gazowy-9-2-kw-wok-3-niezalezne-zawory-zawory-kurier-24h-CID628-IDbhDtP.html#79128dd5b8;promoted Ktoś może się na temat tego wypowiedzieć? Bo ja w tym temacie jestem po prostu zielony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszM Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Mam dokładnie taki sam. Szybko grzeje wodę. Fajnie, że istniej regulacja mocy w dużym zakresie. Zawory do regulacji płomienia są kiepskiej jakości i u mnie po roku użytkowania zawory zaczynają przepuszczać i po zakończeniu warzenia trzeba pamiętać o zakręceniu butli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiess Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Mam identyczny różni się jedynie nazwą . Zawory przy moim czasami ciężko się przekręcają jakby metal się powiększał. Zasadniczo dobra relacja jakości do ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8Pi Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Cześć. Jako że połączenie płyty grzewczej i emaliowanego gara z wypukłym dnem to kiepski pomysł, następną warkę chciałem już zrobić na taborecie gazowym. W czeluściach internetów znalazłem coś takiego: http://olx.pl/oferta/taboret-gazowy-9-2-kw-wok-3-niezalezne-zawory-zawory-kurier-24h-CID628-IDbhDtP.html#79128dd5b8;promoted Ktoś może się na temat tego wypowiedzieć? Bo ja w tym temacie jestem po prostu zielony Na Aledrogo masz odrobinę taniej: http://allegro.pl/p36-palnik-kuchenka-taboret-gazowy-9-8-kw-zeliwny-i5403232281.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areh Opublikowano 6 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Czyli rozumiem że można brać. Chyba że polecicie coś lepszego w podobnej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi_1 Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Bierz. 90 zł za 5 kg żeliwnego złomu na którym jeszcze można gotować to bardzo atrakcyjna cena. Upewnij się, czy sprzedawca dołączy do taboretu komplet podłączeniowy do butli (wąż, reduktor, opaski ...) bo z opisu jasno nie wynika, że to jest. Certyfikat CE do używania w pomieszczeniach też by się przydał, ale to w sumie kosmetyka ... Dzielę się swoimi odczuciami po kupnie taboretu ... gdy otworzysz paczkę i poskręcasz nienagwintowanymi śrubkami ten "sprzęt" zaczynasz rozumieć czemu to kosztuje 90 zł brutto ;-) Ale używam i spełnia swoje zadanie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areh Opublikowano 7 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 (edytowane) Mi nie chodzi o to żeby kupić coś tanio i się później z tym męczyć. Jestem w stanie coś do tej kwoty dorzucić jeżeli różnica w jakości faktycznie byłaby tego warta. Tym bardziej że w zestawie pewnie brakuje reduktora itp, a jeżeli gdzie indziej byłoby to w komplecie, to niekoniecznie wyszłoby drożej, bo nie musiałbym dokupować. EDIT: No więc już wszystko wiem - oferta z OLX - trzeba dopłacić 20 PLNów do zestawu przyłączeniowego, w ofercie z Allegro nie ma tego w ogóle. Edytowane 7 Października 2015 przez Areh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryBerry Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 ja bym polecał trochę inne rozwiązanie.. Posiadam taboret tego typu jak poniżej ale też wybrałem wersje "budżetową" i nie dorzuciłem paru złotych do zapalarki i termopary i żałuje. Jeśli nie "wyczuje" sie takiego taboretu to mam cały czas serce w przełyku bo taboret potrafi buchnąć ogniem podczas zapalania spalając wszystkie włosy na rękach powodując niezawodny skok adrenaliny;) Nie zastanawiałbym się i kupiłbym coś takiego: http://www.sklep.eskot.pl/Taborety-gazowe-i-elektryczne/Taboret-gazowy-kuchnia-palnik-z-atestem-do-pomieszczen/pid,18859,cid,15859934,product.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 ja bym polecał trochę inne rozwiązanie.. Posiadam taboret tego typu jak poniżej ale też wybrałem wersje "budżetową" i nie dorzuciłem paru złotych do zapalarki i termopary i żałuje. Jeśli nie "wyczuje" sie takiego taboretu to mam cały czas serce w przełyku bo taboret potrafi buchnąć ogniem podczas zapalania spalając wszystkie włosy na rękach powodując niezawodny skok adrenaliny;) Nie zastanawiałbym się i kupiłbym coś takiego: http://www.sklep.eskot.pl/Taborety-gazowe-i-elektryczne/Taboret-gazowy-kuchnia-palnik-z-atestem-do-pomieszczen/pid,18859,cid,15859934,product.html taniej http://allegro.pl/taboret-gazowy-katownik-2-5mm-zapalacz-termopara-i5366599319.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areh Opublikowano 13 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Dzięki za odpowiedzi. Początkowo byłem zdecydowany na opcję tańszą, ale jak moja druga połówka dowiedziała się o tej termoparze i do czego służy, nie miałem wyboru i zakupiona została wersja z poprzedniego posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areh Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Witam ponownie. Żeby kolejnego tematu nie zakładać: czy butla z opisem "propan-butan techniczny" nadaje się do zastosowań domowych, tzn. do podłączenia do taboretu gazowego, oraz czy nie będzie problemów z jej wymianą/napełnieniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Nadaje się i nie ma problemu (oddajesz pustą, dostajesz inną pełną). Prawie na każdej stacji benzynowej + markety budowlane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Areh, pamiętaj o reduktorze i nowych uszczelkach oraz o wentylacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areh Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Pamiętam, pamiętam. O wentylację się nie martwię, bo z tym ustrojstwem wyniosę się z kuchni na balkon albo do garażu (zależy od pogody). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi