buber Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Robiłem na obolonie marcowe w zasypie 7 kg było 5 kg pilzneńskiego z tej słodowni. Powiem szczerze, że przy filtrowaniu jeszcze nigdy tak szybko nie udało mi się uzyskać klarowności. I to wysokiej klasy. Rzeczywiście pojawiła się śnieżnobiała piana. Zapach też jakoś szczególnie nie doskwierał. Chyba warto dołożyć parę groszy. Co do efektu finalnego - informacje w październiku. W końcu marcowe zobowiązuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujekStaszek Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Dzisiaj mogę finalnie podsumować Obolona, bo nastąpiła degustacja piwa na nim warzona. Naprawdę bardzo dobry słód, jak pisałem wcześniej - warzenie i filtracja bez problemu, słód bardzo czysty, wydajność na standardowym poziomie, ładnie się wyklarowało przy fermentacji. Piwo w butelce przedstawia bardzo ładny, złocisty kolor, piana też całkiem ładnie utrzymuje się na powierzchni. Podsumowując - naprawdę warto, produkt wart dopłacenia kilku złotych. buber 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi