buber Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Robiłem na obolonie marcowe w zasypie 7 kg było 5 kg pilzneńskiego z tej słodowni. Powiem szczerze, że przy filtrowaniu jeszcze nigdy tak szybko nie udało mi się uzyskać klarowności. I to wysokiej klasy. Rzeczywiście pojawiła się śnieżnobiała piana. Zapach też jakoś szczególnie nie doskwierał. Chyba warto dołożyć parę groszy. Co do efektu finalnego - informacje w październiku. W końcu marcowe zobowiązuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujekStaszek Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Dzisiaj mogę finalnie podsumować Obolona, bo nastąpiła degustacja piwa na nim warzona. Naprawdę bardzo dobry słód, jak pisałem wcześniej - warzenie i filtracja bez problemu, słód bardzo czysty, wydajność na standardowym poziomie, ładnie się wyklarowało przy fermentacji. Piwo w butelce przedstawia bardzo ładny, złocisty kolor, piana też całkiem ładnie utrzymuje się na powierzchni. Podsumowując - naprawdę warto, produkt wart dopłacenia kilku złotych. buber 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się