simonexsp Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Witam. Proszba o pomoc. Zrobil sie weizenbock z zestawow z wlasnym chmieleniem. Trzeba go rozlac do refermentacji, ale tu pojawia sie problem ile dodac glukozy. Kalkulatory podaj bardzo duze wartosci. Czy ktos moze podac mi wartosc dla glukozy. Nie chcialbym zeby piwjo wyszczelilo Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonexsp Opublikowano 19 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Kalkulator podaje 260 gram to chyba troszke za duzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areh Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 No nie wiem. Np. dla 50l byłoby chyba ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonexsp Opublikowano 19 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Wlasnie o to mi chodzi. Warka standardowo 21 litrow Temperatura cichej 20c Edytowane 19 Października 2015 przez simonexsp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Nie wiem jakiego kalkulatora używasz ale mi piwowar dla v2,7 podaje 155gram. Edytowane 19 Października 2015 przez ASadam AGR 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonexsp Opublikowano 19 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Czyli powinienem dodac az tyle. Boje sie ze piwo wyjdzie samo z butelek bez mojej pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areh Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 To jak się boisz to dodaj mniej. Najwyżej będziesz miał mniej nagazowane. Do swoich pszeniczniaków mniej więcej w takich proporcjach dodawałem glukozy i nic z butelek nie wyłaziło, wiec jeżeli masz dobrze odfermentowane piwo, nie masz się czego bać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Boje sie ze piwo wyjdzie samo z butelek bez mojej pomocy Jakieś powody tych obaw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi