Paweł Leszczyński Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Zapraszamy na cykl profesjonalnych szkoleń sensorycznych organizowanych przez Mazowiecki Oddział Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Na szkoleniach, z których każde składa się z 5 oddzielnych spotkań, będziemy zajmowali się ośmioma różnymi związkami aromatyczno-smakowymi. Poza częścią praktyczną będzie też dużo teorii – wykład na temat sztuki degustacji, działania zmysłów smaku i zapachu, pogadanka o tym, jak należy mówić o piwie. Cechy piwa degustujemy ze szkła, objętość ok. 50 ml, stężenie na poziomie x3 (potrójny próg wyczuwalności) + jedna próbka w dużym naczyniu. Piwem bazowym będzie Królewskie. Każdy z aromatów zostanie dogłębnie omówiony, uczestnicy dostaną też handouty ze szczegółowymi informacjami do utrwalenia. Każde pełne szkolenie to ok. 20 godzin wykładów i sensoryki. Ze względu na koszt wykład organizowany będzie raz na kwartał. Można wziąć udział w jednym szkoleniu lub w całej serii. Ilość miejsc jest ograniczona, a o zapisie decyduje kolejność wpłat. Każde szkolenie potrwa około 3-4 godzin, po szkoleniu można prowadzić samochód. Szkolenie poprowadzi Paweł Leszczyński, autor ksiązki „Opis cech sensorycznych piwa”. Na co dzień specjalista od piwa w multitapie Kufle i Kapsle, prezes Mazowieckiego Oddziału i członek zarządu Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, certyfikowany sędzia piwny, współorganizator Warszawskiego Festiwalu Piwa i Warszawskiego Konkursu Piw Domowych. Szczegóły: http://degustacjepiwa.pl/profesjonalne-szkolenia-sensoryczne/ FB: Profesjonalne szkolenia sensoryczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się