Jump to content

AIPA lub APA


Recommended Posts

Cześć, przymierzam się do kolejnego warzenia z ekstraktów słodowych. Na stanie mam:

 

- 3x ekstrakt słodowy jasny

- chmiele Citra 50g, Amarillo 50g i Simcoe 50g

- drożdże US-05

 

Chciałbym z tego zrobić smaczne średnio do mocno chmielone piwo (w domyśle AIPA), ale nie wiem czy taka ilość chmielu będzie wystarczająca?

Czy lepiej zrobić piwo słabsze z 2 ekstraktów słodowych, czy może to co mam wystarczy?

 

Prosze o jakieś sugestie co do schematu chmielenia (ale chciałbym jeszcze uniknąć chmielenia na zimno bo nie wiem jak sobie poradze z oddzieleniem chmielu do rozlewu).

 

Temperatura w jakiej będe to fermentował to około 17-19 stopni. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.