bula20_00 Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Witam, Takie pytanie mi sie nasunęło. Firma Gozdawa na swoich brewkitach z serii "Belgian" umieszcza informacje że zestaw wystarcza na 21 litrów. Sprzedawcy w sklepach, w opisach piszą o 23 litrach piwa tak jak pozostałem brewkity. Jak w rzeczywistości zalewać ? Bula20_00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Tyle litrów ile Ci wyjdzie na planowane blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bula20_00 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 rozchodzi się właśnie o to ze już nastawiłem na 23 l, nie mierząc początkowego blg.... i zastanawiam się czy nie wyjdzie za słabe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Na takim jesteś etapie? Już fermentuje? Jeśli tak to już nic nie zmienisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brower Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Z gozdawa pale ale + 1.7 ekstraktu płynnego wyszło mi ok. 11.5 blg przy 22l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszarafa Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Mozna dosypac cukru aby podwyzszyc blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bula20_00 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Na takim jesteś etapie? Już fermentuje? Jeśli tak to już nic nie zmienisz. wiem że już nic nie zmienie z czystej ciekawości chciałem się dowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 wyjdzie takia jaśniejsza blondyna... Będzie dobre! A zdobyte przez Ciebie doświadczenie - bezcenne! P.S. (offtop) Właśnie na cichej mam pierwsze piwo z Gozdawy (brewkit) i jestem ciekaw co z tego wyjdzie... Dotychczas robiłem same Coopersy i Muntonsy (z tuningiem słodowo chmielowym) - z raczej dobrymi efektami. Powracając do Gozdawy, robię 2x1.7 pszeniczna pucha (jedna podobno na 12l) zrobiłem więc z dwóch 22l. Zobaczymy. Fermentuje na WB06; przez 5 dni pięknie bulkało i dosyć wysoko (24C) w celu uzskania "bananów". Teraz , po 6 dniach burzliwej, na cichej w 20C (może jakiś goździk się pojawi). W przyszły weekend będę butelkował. A po kolejnym tygodniu pierwsza degustacja.... i szybkie spijanie (wiadomo - pszeniczniak się szybko psuje... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ledaro Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Mozna dosypac cukru aby podwyzszyc blg. Z tego co słyszałem, nie jest to dobra praktyka przy brewkitach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się