vip Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Przed zabutelkowaniem do 17l Risa wsypałem 65g cukru. Piwo ma ekstrakt 10,5blg. Jaki ekstrakt był przed dodaniem cukru? Bo przez roztargnienie nie zmierzyłem. Da się to sprawdzić w BS2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orcen92 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Przed zabutelkowaniem do 17l Risa wsypałem 65g cukru. Piwo ma ekstrakt 10,5blg. Jaki ekstrakt był przed dodaniem cukru? Bo przez roztargnienie nie zmierzyłem. Da się to sprawdzić w BS2? Dodałeś około 0,65/17 * 10 ~= 0,4 blg. W moim arkuszu dokładniej wyszło, że miałeś 10,15 blg. Edytowane 23 Listopada 2015 przez orcen92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vip Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgorek Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 U mnie program podał 10,17°Blg ale różnica jest bardzo mała w porównaniu do wyliczeń orcen92. Oraz jak wiadomo jest jeszcze błąd pomiarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się