Rafał Pałka Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Czy mieliście już okazję zapoznać się z ww pozycją? Jakieś opinie? Czy to książka dla początkujących czy raczej coś w stylu Radical Brewing? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekU Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Czy mieliście już okazję zapoznać się z ww pozycją? Jakieś opinie? Czy to książka dla początkujących czy raczej coś w stylu Radical Brewing? ja myśle że to nie miejsce na taki temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Pałka Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Książka w wersji elektronicznej na Amazon dostępna za $4. Przeczytałem (dość wybiorczo). Przeznaczona raczej dla początkujących. Podstawowa wiedza zebrana w jednym miejscu. Bardzo przyjemna lektura dotykająca większości zagadnień piwowarstwa domowego, choć bardziej doświadczonych może znudzić.Nie jest to instrukcja jak uwarzyć piwo ale wiele może rozjaśnić komuś kto dopiero zaczyna i ma mętlik w głowie. Bardzo miły polski akcent w postaci etykiet piw domowych pojawia się kilka razy. Mi osobiście najbardziej spodobała się część z recepturami. Nie są to klasyczne style ale ich turbo wersje. Np mild z czarną porzeczką albo Nambiapils (Pils 16.6 Blg, 70 IBU i łopata chmielu na aromat)coś jak niemiecka historia wożenia piwa przez ocean. andy1856 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy1856 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Książka w wersji elektronicznej na Amazon dostępna za $4. Przeczytałem (dość wybiorczo). Przeznaczona raczej dla początkujących. Podstawowa wiedza zebrana w jednym miejscu. Bardzo przyjemna lektura dotykająca większości zagadnień piwowarstwa domowego, choć bardziej doświadczonych może znudzić.Nie jest to instrukcja jak uwarzyć piwo ale wiele może rozjaśnić komuś kto dopiero zaczyna i ma mętlik w głowie. Bardzo miły polski akcent w postaci etykiet piw domowych pojawia się kilka razy. Mi osobiście najbardziej spodobała się część z recepturami. Nie są to klasyczne style ale ich turbo wersje. Np mild z czarną porzeczką albo Nambiapils (Pils 16.6 Blg, 70 IBU i łopata chmielu na aromat)coś jak niemiecka historia wożenia piwa przez ocean. Punkt dla Ciebie za tę recenzję. Czy mieliście już okazję zapoznać się z ww pozycją? Jakieś opinie? Czy to książka dla początkujących czy raczej coś w stylu Radical Brewing? ja myśle że to nie miejsce na taki temat. Zamiast myśleć, zaproponuj coś konstruktywnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi