Rafał Pałka Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Czy mieliście już okazję zapoznać się z ww pozycją? Jakieś opinie? Czy to książka dla początkujących czy raczej coś w stylu Radical Brewing? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekU Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Czy mieliście już okazję zapoznać się z ww pozycją? Jakieś opinie? Czy to książka dla początkujących czy raczej coś w stylu Radical Brewing? ja myśle że to nie miejsce na taki temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Pałka Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Książka w wersji elektronicznej na Amazon dostępna za $4. Przeczytałem (dość wybiorczo). Przeznaczona raczej dla początkujących. Podstawowa wiedza zebrana w jednym miejscu. Bardzo przyjemna lektura dotykająca większości zagadnień piwowarstwa domowego, choć bardziej doświadczonych może znudzić.Nie jest to instrukcja jak uwarzyć piwo ale wiele może rozjaśnić komuś kto dopiero zaczyna i ma mętlik w głowie. Bardzo miły polski akcent w postaci etykiet piw domowych pojawia się kilka razy. Mi osobiście najbardziej spodobała się część z recepturami. Nie są to klasyczne style ale ich turbo wersje. Np mild z czarną porzeczką albo Nambiapils (Pils 16.6 Blg, 70 IBU i łopata chmielu na aromat)coś jak niemiecka historia wożenia piwa przez ocean. andy1856 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy1856 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Książka w wersji elektronicznej na Amazon dostępna za $4. Przeczytałem (dość wybiorczo). Przeznaczona raczej dla początkujących. Podstawowa wiedza zebrana w jednym miejscu. Bardzo przyjemna lektura dotykająca większości zagadnień piwowarstwa domowego, choć bardziej doświadczonych może znudzić.Nie jest to instrukcja jak uwarzyć piwo ale wiele może rozjaśnić komuś kto dopiero zaczyna i ma mętlik w głowie. Bardzo miły polski akcent w postaci etykiet piw domowych pojawia się kilka razy. Mi osobiście najbardziej spodobała się część z recepturami. Nie są to klasyczne style ale ich turbo wersje. Np mild z czarną porzeczką albo Nambiapils (Pils 16.6 Blg, 70 IBU i łopata chmielu na aromat)coś jak niemiecka historia wożenia piwa przez ocean. Punkt dla Ciebie za tę recenzję. Czy mieliście już okazję zapoznać się z ww pozycją? Jakieś opinie? Czy to książka dla początkujących czy raczej coś w stylu Radical Brewing? ja myśle że to nie miejsce na taki temat. Zamiast myśleć, zaproponuj coś konstruktywnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się