Singer Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Noszę się z zamiarem zakupu kombajnu Braumeistera 50 litrów i ze zwykłej ciekawości pytam czy jest możliwe przeprogramowanie sterownika na j. polski? Edytowane 29 Listopada 2015 przez Singer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Ten sterownik, a właściwie to komunikaty są tak proste i jest ich tak niewiele, że nie powinny sprawiać problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singer Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Nie, nie chodzi mi o problemy językowe pytam po prostu z ciekawości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Nie, nie chodzi mi o problemy językowe pytam po prostu z ciekawości... No to niestety nie pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 czy jest możliwe przeprogramowanie sterownika na j. polski? pytam po prostu z ciekawości... Pewnie, że się da. Pytania tylko: czy to potrzebne, na ile łatwe, i ile to będzie kosztować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonik83 Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 A Grainfather nie lepszy i tańszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singer Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Tańszy? Z pewnością ale czy lepszy? W porównaniach wypada słabiej od Braumajstra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) moim zdaniem cena Braumajstra jest kosmicznie zawyżona w porównaniu do jego możliwości , lepiej zrobić sobie system HERMS lub zlecić jego wykonanie i będzie to tańsze i będziesz z jego wydajności i działania bardziej zadowolony Edytowane 30 Listopada 2015 przez gigo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singer Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Szukałem właśnie tematu, w którym kiedyś czytałem że jest jakiś forumowicz wykonujący systemy ale nie mogę trafić na ten wątek. Żeby zrobić własnym sumptem nooo tooo niestety nie dysponuję taką ilością czasu a robić go nie chcę 10 lat bo pić się chce...! . Dlatego myślę o B-majstrze. Może to też i wygodnictwo! Może wiecie o kim mówię...? Jeśli kojarzycie temat to Podeślijcie namiar na wątek. Proszę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) poszperaj na http://www.homebrewtalk.com/gtsearch.php?cx=016873362520281466893%3Axvnx8yvgpla&cof=FORID%3A11&q=herms&sa=Go&siteurl=www.homebrewtalk.com%2Fforum.php&ref=&ss=2679j2186705j5&siteurl=www.homebrewtalk.com%2Fforum.php&ref=&ss=2679j2187393j5 taniej będzie poszukać jakiejś inspiracji i spawacza niż bulić kasę na jeden graczek z sitkiem Edytowane 29 Listopada 2015 przez gigo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czujnik Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Szukałem właśnie tematu, w którym kiedyś czytałem że jest jakiś forumowicz wykonujący systemy ale nie mogę trafić na ten wątek. Żeby zrobić własnym sumptem nooo tooo niestety nie dysponuję taką ilością czasu a robić go nie chcę 10 lat bo pić się chce...! . Dlatego myślę o B-majstrze. Może to też i wygodnictwo! Może wiecie o kim mówię...? Jeśli kojarzycie temat to Podeślijcie namiar na wątek. Proszę... Witam Słyszałem że szukasz wykonawcy klona braumaistera. Ja kiedyś zrobiłem kilka takich jeden na bazie kega 50l kilka spawanych od podstaw w tym jeden 200 l jak wrócę z pracy mogę podesłać Ci linka do tematu mojego klona z browar.biz Jak chcesz mogę się podjąć wykonania takowego a z tego co widzę mieszkamy blisko bo ja z Lęborka Pozdrawiam Darek Singer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czujnik Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 to jest mój kociołek http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=34518&page=13teraz hula u kolegi z tego forum też gdzieś jest opisany znajdę to podeślę linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Tańszy? Z pewnością ale czy lepszy? W porównaniach wypada słabiej od Braumajstra i wcześniejsze filmiki raczej nie powiedział bym że wypada lepiej - bardzo porównywalne sprzęty tak just in case nie widziałeś tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singer Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) . Edytowane 30 Listopada 2015 przez Singer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singer Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Szukałem właśnie tematu, w którym kiedyś czytałem że jest jakiś forumowicz wykonujący systemy ale nie mogę trafić na ten wątek. Żeby zrobić własnym sumptem nooo tooo niestety nie dysponuję taką ilością czasu a robić go nie chcę 10 lat bo pić się chce...! . Dlatego myślę o B-majstrze. Może to też i wygodnictwo! Może wiecie o kim mówię...? Jeśli kojarzycie temat to Podeślijcie namiar na wątek. Proszę... Witam Słyszałem że szukasz wykonawcy klona braumaistera. Ja kiedyś zrobiłem kilka takich jeden na bazie kega 50l kilka spawanych od podstaw w tym jeden 200 l jak wrócę z pracy mogę podesłać Ci linka do tematu mojego klona z browar.biz Jak chcesz mogę się podjąć wykonania takowego a z tego co widzę mieszkamy blisko bo ja z Lęborka Pozdrawiam Darek O właśnie o ten wątek mi chodziło...! Myślałem o 50-ciu litrach. Czy w płaszczu? Nie wiem. Czy klon B-majstra? Hmmm, zastanawiam się.Nie chciałbym się całkowicie pozbawiać całej zabawy związanej z przesypywaniem młóta, z wysładzaniem, itp. Fajna zabawa i tego mi trochę było by szkoda. A Braumeister to co...? Ręce w kieszeń, piwo w lodówce. Tylko zasypać, młóto wypieprzyć, pozmywać, przelać na fermentację i cześć. Ja w piątek wyjeżdżam i wracam 17 stycznia dopiero wtedy się odezwę z konkretami. O.K. ? Darku wymieńmy się kontaktami na priv... Edytowane 30 Listopada 2015 przez Singer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonik83 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 To już z tego wynika że najlepiej zrobić takiego majstra z Kega plus pompa ze sterownkiem plus grzalka ze termostatem i jakies falszywe dno ale skłaniałbym się ku jakiemuś wkładowki z takim dnem. Ktoś tutaj robił takie rzeczy ile to kosztowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 To już z tego wynika że najlepiej zrobić takiego majstra z Kega plus pompa ze sterownkiem plus grzalka ze termostatem i jakies falszywe dno ale skłaniałbym się ku jakiemuś wkładowki z takim dnem. Ktoś tutaj robił takie rzeczy ile to kosztowo? Brzmi jak RIMS - nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonik83 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 No tak mnie by wystarczył nawet 30 litrowy bez mieszadła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi