AGR Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Na forum, w dziale Piki, pojawiła się kolejna wersja programu Piwowar.Program służący do obliczania ilości surowca do refermentacji, jakiej należy dodać aby uzyskać pożądany poziom zawartości dwutlenku węgla w piwie a także do obliczenia poziomu goryczki w piwie (IBU). W programie zawarte są także sugerowane poziomy zawartości CO2 oraz IBU dla wszystkich stylów piwa (polskie nazewnictwo).Formuła obliczająca oparta jest na znanych, internetowych kalkulatorach jednak operuje na liczbach o większej precyzji, w związku z czym wyniki są bardziej dokładne. W programie jest opcja wyboru jednostek: litry/galony, stopnie Celsjusza/ Fahrenheita, gramy/uncje.W przyszłości aplikacja będzie rozwijana. Chętnie przyjmę wszelką krytykę oraz wskazówki/porady/sugestie Polecam usunąć poprzednią wersję Piwowara, każda następna pojawiająca się tu wersja będzie aktualizować tę.Wymagany .Net Framework 4.0 lub wyższy tomasznet 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Witam serdecznie, niestety wersja 1.2 nie działa na systemie Windows 10 32 bit. Wyskakuje błąd jak na screenie. AGR 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazior Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Ten sam komunikat wyskoczył mi na Windows 7 64 bit. AGR 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijany Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) U mnie to samo Win 10. Dopiero dodanie ustawienia że ma uruchamiać jako admin uruchamia apkę. http://i68.tinypic.com/k9cm4h.png Edytowane 30 Listopada 2015 przez pijany AGR 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGR Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 wielkie dzięki za informacje!!! już się staram to poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 U mnie nie pomaga uruchomienie jako admin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijany Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 @Wajcha spróbuj może w trybie zgodności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGR Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 błędy naprawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuczmen Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Po pierwsze program super. Łatwy, szybki i intuicyjny w obsłudze Po drugie: mam taką małą sugestię, z którą pewnie nie wszyscy się zgodzą. Uważam, że nazwy poszczególnych stylów piwa powinny być w języku angielskim. Dużo łatwiej będzie odnaleźć właściwy styl. Co o tym sądzicie? AGR 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGR Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 dzięki za opinię kiedyś były po angielsku ale dostałem uwagę żeby były po polsku Ale w sumie to może być tak, że dodam w kolejnej wersji możliwość przełączania się między nazewnictwem angielskim a polskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuczmen Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 dzięki za opinię kiedyś były po angielsku ale dostałem uwagę żeby były po polsku Ale w sumie to może być tak, że dodam w kolejnej wersji możliwość przełączania się między nazewnictwem angielskim a polskim Świetne rozwiązanie. Zadowoli zarówno zwolenników polskiego jak i angielskiego nazewnictwa. Zatem, kiedy kolejna wersja? AGR 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Pałka Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Użyteczne narzędzie. Dziękuję za Twoją pracę. Również jestem zwolennikiem nazw angielskich. Jeszcze jedna drobna uwaga. Jesteśmy przyzwyczajeni do podawania na ile czasu wrzucamy chmiel a nie w której minucie gotowania. W Piwowarze podajemy czas wrzucenia. Dodatkowo jeśli nie wpiszemy żadnej wartości program przyjmuje wartość 0. Może to prowadzić do pomyłek. Tak czy inaczej super robota. Masz dalsze plany rozwoju Piwowara? AGR 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGR Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zatem, kiedy kolejna wersja? No myślę, że jak się jeszcze trochę tych uwag nazbiera to za jednym razem wprowadzę wszystkie poprawki do kolejnej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGR Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Jesteśmy przyzwyczajeni do podawania na ile czasu wrzucamy chmiel a nie w której minucie gotowania. W Piwowarze podajemy czas wrzucenia. Dodatkowo jeśli nie wpiszemy żadnej wartości program przyjmuje wartość 0. Może to prowadzić do pomyłek. Wielkie dzięki za opinie, bardzo mnie to motywuje do dalszej pracy nad aplikacjąW kolejnej wersji wprowadzę poprawkę dotyczącą czasu gotowania chmielu aby działało to tak jak napisałeś. Masz dalsze plany rozwoju Piwowara? Jak najbardziej, mam plany aby aplikacja się rozwijała dalej, zwłaszcza po takich komentarzach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi