Pierre Celis Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 W relacji z Poznania utyskiwałem, że tytuł „Kraftu Roku” w Konkursie Piw Rzemieślniczych przypadł piwu, które jeszcze nie miało swojej rynkowej premiery. Ta nadeszła tydzień później – podczas Lubelskiego Festiwalu Piw Rzemieślniczych. Wyróżniony Porter Bałtycki Wędzony z Widawy nie tylko różni się od pierwowzoru tym, że był leżakowany w dębowej beczce po whisky. Okazało się, że ma aż o 5 stopni ekstraktu więcej, czyli obecnie jest to 24° Blg! Zobaczcie degustację tego piwa przeprowadzoną wraz z Wojtkiem Frączykiem. Na rozgrzewkę pijemy dzikusa czyli West Brett IPA Barrel Aged Wyświetl pełny artykuł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now