Pierre Celis Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 W relacji z Poznania utyskiwałem, że tytuł „Kraftu Roku” w Konkursie Piw Rzemieślniczych przypadł piwu, które jeszcze nie miało swojej rynkowej premiery. Ta nadeszła tydzień później – podczas Lubelskiego Festiwalu Piw Rzemieślniczych. Wyróżniony Porter Bałtycki Wędzony z Widawy nie tylko różni się od pierwowzoru tym, że był leżakowany w dębowej beczce po whisky. Okazało się, że ma aż o 5 stopni ekstraktu więcej, czyli obecnie jest to 24° Blg! Zobaczcie degustację tego piwa przeprowadzoną wraz z Wojtkiem Frączykiem. Na rozgrzewkę pijemy dzikusa czyli West Brett IPA Barrel Aged Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się