Skocz do zawartości

Większa warka - mocniejsza ipa


boleminoga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich piwowarów jednocześnie prosząc o małą poradę.

Ostatnimi czasy warzę standardowe warki domowe (tj. 20 l). Mając teraz dostęp do trochę większego sprzętu (250 l) chciałbym skonsultować recepturę. Niechciałbym by wyszedł lepiszcz ;) 

Zasyp:

42 kg pilzneński

24 kg pale ale

17,5 kg monachijski typ I

4 kg karmelowy 150

 

 

Chmielenie:

570 g Marynka 60 min

240 g Citra 60 min

140 g Lubelski 10 min

 

Na zimno

250 g Citra

125 g Cascade

 

co o tym sądzicie? 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.