boleminoga Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Witam serdecznie wszystkich piwowarów jednocześnie prosząc o małą poradę. Ostatnimi czasy warzę standardowe warki domowe (tj. 20 l). Mając teraz dostęp do trochę większego sprzętu (250 l) chciałbym skonsultować recepturę. Niechciałbym by wyszedł lepiszcz Zasyp: 42 kg pilzneński 24 kg pale ale 17,5 kg monachijski typ I 4 kg karmelowy 150 Chmielenie: 570 g Marynka 60 min 240 g Citra 60 min 140 g Lubelski 10 min Na zimno 250 g Citra 125 g Cascade co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Nie rozumiem tego lubelskiego na 10min. Marynkę zastąpiłbym CTZ a Citrę podzielił na 15min i na whirlpool. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się