razorro Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Czesc mam do dyspozycji: Slody: Pale Ale 5kg Karmelowy 600 0.5 kg Czekoladowy ciemny 0.5 kg Jęczmień prażony 0.3 kg Dodatki: Lomik 50g Laktoza 0.5kg 15' Drozdze: Fermentis Safbrew WB-06 11.5 g Chcialbym z tego zrobic na probe 5l RISa (tak zeby zobaczyc co i jak) a z reszty wyslodzin to co mialo z tego byc od poczatku, czyli sweet stout. Wiem ze musze dokupic drozdze ale chcialem zapytac czy z tego co mam uda mi sie zrobic taki eksperyment? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirk gently Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 A czym to chcesz, przepraszam, nachmielić? Bo chyba nie 50-cioma gramami chmielu aromatycznego? FurioSan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razorro Posted December 7, 2015 Author Share Posted December 7, 2015 Mam jeszcze 50 marynki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
octagon Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Drożdże WB-06 to drożdże do piw pszenicznych. Do stouta bardziej będą pasowały S-04 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.