razorro Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Czesc mam do dyspozycji: Slody: Pale Ale 5kg Karmelowy 600 0.5 kg Czekoladowy ciemny 0.5 kg Jęczmień prażony 0.3 kg Dodatki: Lomik 50g Laktoza 0.5kg 15' Drozdze: Fermentis Safbrew WB-06 11.5 g Chcialbym z tego zrobic na probe 5l RISa (tak zeby zobaczyc co i jak) a z reszty wyslodzin to co mialo z tego byc od poczatku, czyli sweet stout. Wiem ze musze dokupic drozdze ale chcialem zapytac czy z tego co mam uda mi sie zrobic taki eksperyment? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 A czym to chcesz, przepraszam, nachmielić? Bo chyba nie 50-cioma gramami chmielu aromatycznego? FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorro Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Mam jeszcze 50 marynki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
octagon Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Drożdże WB-06 to drożdże do piw pszenicznych. Do stouta bardziej będą pasowały S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się