Pierre Celis Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 11 grudnia spotkaliśmy się w Chmielarni na Twardej, aby spróbować wyjątkowe piwo od Kentakiego. ~100% Peated RIS urzekł mnie od , który miał miejsce na Craft Beerweek w Rzeszowie. Od razu zaproponowałem Kentakiemu, by zrobić imprezę z tym piwem uwarzonym w większej ilości. W końcu taki rarytas powinien być dostępny dla większej ilości osób! Pierwowzór nosił nazwę „Ciemna strona” i w zasypie miał szkocki słód Fawcett. Nowa wersja nazwana została „Mroczny Kochaś” i tu udziałami podzieliły się słodownie Fawcett i belgijskie Castle Malting. Jak wypadła nowa wersja? O tym oczywiście w , którą przeprowadzam z Kentakim i Dominikiem. Kentaki nie tylko nazwoził swoje piwa ale też i fantastyczne przekąski – „tłuczone szkło” czyli porterową galaretkę z chili i absolutnie rewelacyjne algi moczone uprzednio w pikantnej galaretce. W bonusie mieliśmy okazję spróbować „Śniadaniowe” z Wieży Ciśnień, bardzo aromatyczną i treściwą dziewiątkę na Mosaicu. To niesamowite, że to piwo charakteryzowało się pełnią smaku po imperialnym torfowym stoucie. Można? Można!Impreza była świetnym pretekstem, aby poświętować moje urodziny. Dzięki uprzejmości Pinty i Piwnego Podziemia mogliśmy raczyć się piwem za free, choć szczerze mówiąc daliśmy radę opróżnić tylko jedną beczkę świetnej Tropicalii. Kwas Beta poczeka zatem na poprawiny Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się